IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Hogyan fogjuk el az okostelefon tolvajt 14 másodperc alatt?

2017. február 20. 11:54 - Israeli Embassy

Egy izraeli kutatócsoport kifejlesztett egy olyan módszert, amely érzékeli, hogy hogyan nyúlunk hozzá az okostelefonunk érintőképernyőjéhez, és 14 másodperc alatt jelzi, ha valaki más kezdte el használni a mobilunkat.

Tanulmányok bizonyítják, hogy az okoktelefonok esetében a jelszó nem elegendő. A hackerek könnyen átjutnak ezen a biztonsági védelmen, mert általában olyan jelszót választunk, amelyet könnyű kitalálni. Évente több mint 3,1 millió amerikai válik az okostelefon-lopás áldozatává, és 68 százalékuk nem tudja visszaállítani a tárolt információkat.

Ezért a Ben Gurion Egyetem egy olyan ellenőrzési módszert fejlesztett ki, amely észleli minden felhasználó egyedi okostelefon érintési szokásait.

14_masodperc_mobil_tolvaj.jpg

Az egyetem kutatója, Liron Ben Kimon 20 felhasználó szokásait tanulmányozta két héten keresztül. Nyomon követte például azt, hogy ki hol érinti meg a képernyőt és az ujjak hogyan érintkeznek a képernyővel. Az adatok alapján modellezte egyénre szabva a felhasználói szokásokat. Beazonosította, hogy milyen változások és különbségek vannak a felhasználók szokásaiban az alkalmazások elindításakor, például ki hogyan görgeti a szöveget egy üzenet megírásakor. Sőt, az is felismerhető, ha csak véletlenül érintettük meg a telefonunk képernyőjét.

A módszer 35 érintés alapján mutatja ki, ha idegen kezekbe kerül egy okostelefon. A kutatási adatok szerint a felhasználók 13,8 másodperc alatt érintik meg 35 alkalommal képernyőt, azaz 14 másodperc alatt észlelhető, ha ellopták az okostelefonunkat.

A kutató szerint nagyon nehéz ezt a biztonsági lépcsőt átlépni, mert a tolvajok nem tudják ellopni a képernyő-érintési szokásainkat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6412275261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása