IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Jeruzsálem – Hagyomány, turizmus és csúcstechnológia

2021. május 10. 13:59 - Israeli Embassy

Jeruzsálem az elmúlt években jelentős lépéseket tett annak érdekében, hogy a csúcstechnológiai iparágak is otthonra találjanak a városban. Izrael Állam fővárosa mára már az izraeli startup ökoszisztéma meghatározó szereplőjévé vált, ám a turizmus gazdasági szerepe még mindig meghatározó. Az idegenforgalmat a startup kultúra fejlesztéséhez hasonló eszközökkel is támogatják.

i-love-jerusalem.jpg

Fotó: Publicdomain Pictures

A jeruzsálemi turisztikai vállalkozói központ (JETH – Jerusalem Entrepreneurs Tourism Hub) a Jeruzsálemi Fejlesztési Ügynökség projektje. Célja a főváros fejlődésének elősegítése és a gazdasági növekedés fenntartása. Segít elindítani a turizmus területén tevékenykedő innovátorokat és szakembereket. Összeköti a vállalkozásokat, az idegenforgalmi élményt biztosító technológiákat, a szakértelmet és a forrásokat egy turisztikai ökoszisztéma keretein belül. A JETH fejlesztései az elmúlt években kulcsfontosságúak voltak Jeruzsálem infrastruktúrájának korszerűsítésében, az idegenforgalom jelentős növekedésében, a helyi vállalkozások támogatásában és a turizmushoz kapcsolódó technológiákat fejlesztő startupok létrejöttében.

Közösség

A JETH összefogja a turisztikai szakemberek kiterjedt hálózatát, és elősegíti együttműködésüket. A Jeruzsálem szívében található co-working irodáikban rendezvényeket szerveznek, ahol a helyi közösség tagjai megismerhetik egymást, és részt vehetnek inspiráló programokon az iparág nemzetközi szereplőivel. Igény szerint mentort biztosítanak a szakmai fejlődéshez. Workshopjai és tréningjei naprakész ismereteket és tudást biztosítanak az iparág aktuális helyzetéről a JETH tagoknak.

Innováció

A JETH célja, hogy kiaknázza a digitális fejlesztésekben rejlő lehetőségeket a tradicionális turizmussal. Támogatja azoknak a technológiáknak a fejlesztését, amelyek a jövő turizmusát jellemzik majd. Ez kitűnő lehetőség a helyi startupoknak arra, hogy Jeruzsálemből indulva globális szolgáltatást nyújtsanak.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8816528110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása