IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

A víz világnapja

2022. március 22. 12:19 - Israeli Embassy

Az ENSZ kezdeményezésére március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját. A nemzetközi esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

Az UNESCO és az ENSZ vízügyi szervezete, az UN-Water minden évben egy témát helyez a középpontba, amelyhez a világnap tematikája kapcsolódik. 2022-ben ez a „Felszín alatti vizek – Láthatóvá tenni a láthatatlant”.

water_4_graffiti.jpg

Izrael első „Climate Tech 2021” jelentése szerint az ország nagyhatalom a víztisztítás, az újrahasznosítás és a vízsótalanítás területén. Szennyvizének nagyjából 93 százalékát tisztítja, 86 százalékát pedig újrahasznosítja mezőgazdasági felhasználásra. A városi rendszerek vízvesztesége egyes területeken mindössze 3 százalék. A vízgazdálkodáshoz áttételesen köthető az is, hogy Izrael jelentős tapasztalatot szerzett a félszáraz vidékek és csapadékszegény területek újraerdősítésében is, ami klímaválság elleni küzdelem természetalapú megoldásainak eszköze.

water_1.jpg

water_8.jpg

water_2.jpg
water_9_excess_sludge_pumps.jpgFotók: KJ, Izrael

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2617786578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása