IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izraeli különdíj az autó – és motorsport szakma által indított HUMDA Startup Programban

2022. március 25. 12:09 - Israeli Embassy

Két startupot is díjaztak az autó- és motorsport területén fejlesztett innovatív ötletükért a  HUMDA Startup Program záró befektetési ülésén. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt., a Startup Campus és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures közös programjának Demo Day eseményén a Performanceology 20 millió forintos kezdőtőkebefektetésre kapott ajánlatot, míg a Raceliner-t a program szakmai partnere, az Izraeli Nagykövetség ismerte el különdíjjal.

A 20 millió forintos befektetési ajánlatot kapott Performanceology egy olyan új generációs adatelemző és oktató platform, ami az e-motorsportban aktív szimulátor versenyzők fejlődését és versenyre készülését segíti kezdő szinttől egészen a profiig. A másik döntős Raceliner a program szakmai partnerétől, az Izrael Állam budapesti Nagykövetségétől kapott mentorációs különdíjat. Ötletük egy olyan bukósisakba épített eszköz, amely segít megtalálni a legideálisabb íveket a versenypályákon versenyzőknek és amatőröknek, motorosoknak és autósoknak egyaránt.

humda_damo_day_2.jpg

Köszöntő beszédében Yacov Hadas-Handeslman nagykövet arról is beszélt, hogy „vannak, akik úgy vélik, hogy a sikerhez vezető út egyenes vonal”. Szerinte nem az, mert tele van ívekkel, fordulatokkal és még visszafordulással is. „Vannak hullámvölgyek is, és több a kudarc, mint a siker. A kudarc hozzátartozik az élethez és az üzlethez egyaránt. Elfogadása kulcsfontosságú eleme az izraeli high-tech sikertörténetnek. Az izraeliek sokat tanulnak a hibákból, aztán mennek tovább. Tíz induló vállalkozásból kilenc elbukik, és csak egynek sikerül. El kell indulnod az úton, hogy célba érj” – bíztatta a startuppereket a nagykövet.

humda_damo_day_1.jpg

A 2021-ben először elinduló HUMDA Startup Program azokat a friss technológiai innovációkat hozta felszínre, amelyek az autó-motorsport, valamint a mobilitáshoz kapcsolódó területek fejlesztését segítik. A program a pénzügyi finanszírozás mellett iparági segítséget biztosított Dr. Kling Sándor, a Kling Technology Műszaki igazgatója, Michelisz Norbert túraautó-világbajnoki futamgyőztes magyar autóversenyző, Dr. Hanula Barna, a Széchenyi Egyetem docense, dékánja, illetve Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző személyében. A program résztvevői emellett üzletfejlesztési képzésen vehettek részt, ahol többek között pl. a szolgáltatás- és terméktervezésről, termékstratégiáról, üzleti és pénzügyi tervezésről és szellemi tulajdon védelméről tanulhattak. A képzés második szakaszában kifejezetten a befektetési pitchre készültek fel a legjobbak.

humda_damo_day_3.jpg

A program további partnerei voltak a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, az EIT Urban Mobility, a győri Széchenyi Egyetem és az erdélyi Xponential Transylvania.

Fotók: Startup Campus


 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2317789300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása