IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Köszöntjük az Izraeli Nagykövetség gazdasági blogján!

2017. február 13. 12:22 - Israeli Embassy

Viber, Waze, iGo, csepegtetős öntözés, pendrive, koktélparadicsom – csak néhány innováció, amely Izraelben született az elmúlt években, és a maguk területén megváltoztatták a világot.

Izrael a világ egyik legdinamikusabban fejlődő tudásalapú gazdasága, amit gyakran start-up nemzetként emlegetnek. Exportjának többségét az innovatív iparágak adják. Izraelben az egyik legmagasabb a high-tech iparág hozzájárulása a hazai össztermékhez (GDP). Minden tizedik munkavállaló ebben az iparágban dolgozik, sokan közülük kutatás-fejlesztés központokban. Csak az infokommunikáció területén olyan világcégek nyitottak fejlesztési központot Izraelben, mint például a Google, Microsoft, HP és Motorola.

a_vilag_leginnovativabb_orszagai.jpg

A high-tech ipar azonban Izraelben is változik. Néhány éve a startup-ok arra törekedtek, hogy hatékony és gyors megoldások kidolgozása után értékesítsék cégüket. Manapság egyre többen szeretnék élvezni a kitartó munkájuk gyümölcsét, és a lehető legtovább fejleszteni és működtetni cégüket.

Izraelben az oktatás területén is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a szakemberek és az üzletemberek megtalálják és megértsék egymást. Ez az egyik alapja a kiemelkedő sikereknek, amelyeket a high-tech mellett például a mezőgazdaság területén is elérnek.

Izrael nem bővelkedik nyersanyagokban, viszont hihetetlenül gazdag kínálattal várja a turistákat. Kitűnő szállodák, gourmand és családias éttermek, valamint prémium szolgáltatások teszik felejthetetlenné az izraeli vakációkat.

Az izraeli gazdaság azonban még a felsoroltaknál is sokszínűbb és érdekesebb. Most induló blogunkban ezt szeretnénk bemutatni Önöknek.

Kövessék blogunkat és tájékozódjanak az izraeli gazdaság híreiről az Izraeli Nagykövetség Facebook és Twitter oldalán is!

https://www.facebook.com/IsraelinHungary/

https://twitter.com/IsraelinHungary

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3112195002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása