IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izraeli turisták érkezhetnek az elsők között Magyarországra

2021. május 13. 12:45 - Israeli Embassy

Mivel Izrael a világ egyik legintenzívebben átoltott országa, így valószínűsíthető, hogy azon államok egyike lesz, ahonnan a leghamarabb kezdnek el utazni - hívta fel a figyelmet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) egy sajtóközleményben.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (Ntak) adatai szerint 2020-ban a Magyarországra látogató izraeli turisták 90 százaléka Budapestet kereste fel, a vendégek több mint 60 százaléka a 18-44 éves korosztályból került ki. Az izraeli turisták körében Budapest mellett Debrecen volt az egyik legnépszerűbb úti cél, ahol a közvetlen repülőjáratnak köszönhetően évről évre nő az Izraelből érkező vendégek száma.

debrecen.jpg

Az izraeli turisták körében Budapest mellett Debrecen az egyik legnépszerűbb úti cél

Fotó: Wikimedia

Az Ntak adatai alapján az izraeli vendégek 75 százaléka belvárosi szállodákban szállt meg, és csupán 25 százalékuk választott más szálláshelyet. 2020-ban Izrael a 17. helyen állt a magyarországi küldőpiacok rangsorában, az onnan érkező vendégek 75 ezer vendégéjszakát töltöttek Magyarországon.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a járvány előtti utolsó évben, 2019-ben az izraeli turisták több mint 512 ezer vendégéjszakát töltöttek magyarországi szálláshelyeken.
A legtöbbet a 35-44 év közöttiek költöttek szállásra, ők több mint 400 millió forintot hagytak tavaly a magyar szálláshelyeken, vagyis naponta 17,5 ezer forintot fizettek ki szállásdíjra.

  

Forrás: MTI

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7116558406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása