IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izraeli tudásmegosztás egy egészségesebb világért

2019. április 08. 15:11 - Israeli Embassy

Izrael is megünnepelte az “Egészségügyi Világnapot” április 7-én. Idén az általános egészség (#UniversalHealth) volt a világnap témája. Ebből az alkalomból összegyűjtöttük, hogy Izrael mit tesz a világ általános egészségéért: tudást és tapasztalatot oszt meg; egyedi technológiát alkalmaz; segít azokban az időkben, amikor szükséges; küzd a halálos járványok ellen és tréninget tart egészségügyi dolgozóknak a világ minden táján.

Izrael a világ egyik legegészségesebb országa a Bloomberg Healthiest Country Index alapján. Ennek nyilvánvalóan számos oka van, amelyek közül tényezőt is szívesen megoszt más országokkal és szakemberekkel.

Tudás és tapasztalat megosztása

Izrael már az alapítását követően pár évvel elkezdte megosztani közegészségügyi tudását és tapasztalatát a fejlődő országokkal. 1961 óta körülbelül 100 ország 1.000 egészségügyi szakembere vett részt államilag finanszírozott szakmai eseményeken.

Technológia

Afrikában működő izraeli diplomáciai missziók víztisztító berendezéseket és közegészségügyi szolgáltatásokat mutattak be például Kamerunban és Eritreában.

Tábori kórházak

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) tábori kórházait az ENSZ a legjobbnak minősítette az egész világon. Ezek a különleges sürgősségi központok azonnali segítséget nyújtanak földrengés vagy más természeti katasztrófa esetén az áldozatoknak. A rendszer jelesre vizsgázott Nepálban 2015-ben, a Fülöp-szigeteken 2013-ban, Kenyában 1998-ban és 2006-ban, és Haitin 2010-ben.

Küzdelem az Ebola ellen

A 2014-ben kitört nyugat-afrikai Ebola járvány a vírus azonosítása óta a legsúlyosabb fertőzés volt a megbetegedések és az áldozatok számát egyaránt tekintve is. Izrael a legnagyobb segítő országok között volt a vírus terjedésének megakadályozásában. Sürgősségi kórházakat nyitott és képzéseket tartott helyi orvosok számára.

Tréningek

Izraeli szakemberek vezetésével évente átlagosan 12 országban kerülnek megrendezésre szakmai tréningek, amelyeken összesen 250-en vesznek részt. A tréningek célja az egészségügyi innovációk és tapasztalatok megosztása annak érdekében, hogy Izrael hozzájáruljon egy mindenki számára elérhető, egészségesebb jövőhöz.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8314748849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása