IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izrael a világ egyik legegészségesebb országa

2019. február 27. 13:17 - Israeli Embassy

A Bloomberg idén is közzétette összesítését a világ legegészségesebb országairól. A Bloomberg Healthiest Country Index alapján Izrael a világ egyik legegészségesebb országa, a rangsorban a 10. helyet foglalja el.

2019-ben a legegészségesebb ország Spanyolország lett. Tavaly a 6. töltötte be, Izrael pedig a 9. volt.

izraeli_etel.jpg

A mediterrán étrend sokban hozzájárul ahhoz, hogy Izrael a világ egyik legegészségesebb országa (Fotó: Flickr, Ministry of Tourism, Höllen Josef)

A Bloomberg 169 országot elemzett, és olyan faktorokat vizsgált meg, amelyek hozzájárulnak az általános egészséghez. Ilyen például a várható élettartam, az elhízottság, az ivóvízhez való hozzáférés és a közegészségügy. Eszerint a 10 legegészségesebb ország: Spanyolország, Olaszország, Izland, Japán, Svájc, Svédország, Ausztrália, Szingapúr, Norvégia és Izrael.

A kutatók szerint a mediterrán étrend a kulcsa Spanyolország és Olaszország előkelő helyezésének. Ez Izrael esetében is igaz, mert a növényi alapú, alacsony zsírtartalmú fogások az izraeli konyhában is fontos szerepet töltenek be.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5014657839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása