IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

SpeedUP - Israeli and Hungarian Technologies & Ideas in Motorsport

2022. július 22. 11:40 - Israeli Embassy

Izrael innovációs központ, technológiai fejlesztéseit világszerte elismerik a különböző iparágak területén. Számos nemzetközi csúcstechnológiai vállalat, köztük vezető autógyártók, létesítettek K+F központokat Izraelben az elmúlt években.  

Megközelítőleg 600 izraeli startup dolgozik a mobilitás újraértelmezésén, a jelenlegi közlekedési eszközök és az azokhoz kapcsolódó technológiák fejlesztésén. Az elektromobilitás, a digitalizáció, a mesterséges intelligencia és a konnektivitás csak néhány trend és kihívás, amelyekkel az autóipar manapság szembesül.

speedup_image.jpg

Az autó XIX. századi feltalálása óta - amelyben a magyar mérnökök kulcsszerepet játszottak - a motorsport jelentős hatást gyakorolt ​​az autóiparra, és fordítva. Mindkét iparág komoly befektetést igényel az új technológiákba, szilárd alapot biztosít a fejlesztésekhez, és a legnagyobb tudású munkaerőt igényli.  

A motorsportok „üzemanyaga” az innováció, az elért eredményeik katalizátorszerepet játszanak a csúcstechnológiák világban, ezért a gazdasági szerepük is jelentős. Izrael és Magyarország gazdasági kapcsolataiban pedig új kapukat nyitnak innovatív izraeli és magyar vállalatok és startupok számára az együttműködésre.  

A SpeedUP online esemény célja, hogy bemutassa a közös munka lehetőségeit izraeli és magyar stakeholderek számára a motorsportban, és eszközként szolgáljon az együttműködés csatornáinak bővítésére az autóiparban. 

Zajcsökkentés, optika, nézők bevonása az eseményekbe – ezek a témák is szóba kerülnek majd a SpeedUp – Israeli and Hungarian Technologies & Ideas in Motorport online eseményen, amely a 2022-es F1 Magyar Nagydíj alkalmából kerül megrendezésre angol nyelven, július 26-án, 16:00 órakor, Zoom-on.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, és július 26., 12:00 óráig lehetséges.

Regisztráció: ITT

 

 

Program

 

16:00             

Welcome & Protocol Greetings

 

16:05             

Israeli & Hungarian Technologies and Innovations in Motorsports

  • Karin CHEN, Head of Auto Tech, Smart Mobility & Industry 4.0 sector, Israel Export Institute
  • Kornél ŐRY, Director of Motorsports, HUMDA

 

16:15               

Israeli Company Presentations & Discussion

  • Griiip – Tamir PLACHINSKY, Founder & CEO
  • Silentium – Amir SLAPAK, Senior Business Development Manager
  • Shamir –Bruno DECRETON, Chief Marketing Officer; Zohar KATZMAN, Chief Technology Officer

 

16:40             

Importance of New Technologies & Innovation from Drivers’ Perspective

  • Roy NISSANY, F2 Driver, Team DAMS
  • Gábor TALMÁCSI, Moto GP 125m3 World Champion

 

17:00             

Q&A; Closing Remarks

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr417888545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása