IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Regionális filmfesztivált rendez Izrael és az Egyesült Arab Emírségek

2020. szeptember 23. 11:11 - Israeli Embassy

Közösen indít regionális filmfesztivált Izrael és az Egyesült Arab Emírségek. A filmszakmai és filmipari együttműködésről az Abu Dhabi Filmbizottság, az Izraeli Filmalap és a jeruzsálemi Sam Spiegel Film- és Televízió-iskola állapodott meg.

jerusalem_sam_spiegel_film_lab_logo.png

A két ország a szakemberképzésben és a filmgyártásban is tervezi az együttműködést. A megállapodás alapján emirátusi filmesek - rendezők és forgatókönyvírók - vehetnek részt továbbképzésen a jeruzsálemi filmiskolában, amelynek rangos éves filmversenyére (International Film Lab) jövőre egy emirátusi rendezőt hívnak meg a zsűribe. Az éves eseményt felváltva tartják a két ország fővárosában, Jeruzsálemben és Abu Dhabiban.

A gyártási együttműködés részeként egyaránt készülnek mozis és televíziós koprodukciók.

Az Egyesült Arab Emírségek - az ugyancsak térségbeli Bahreinnel együtt - a múlt héten normalizálta diplomáciai kapcsolatait Izraellel. A filmes szervezetek a két ország közti kulturális megértés elmélyítésének egyik módjaként méltatják a filmes együttműködést.

 

Források: MTI, Reuters

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1716211224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása