IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Pitch to Rich startup verseny Tel-Avivban

2019. november 07. 15:04 - Israeli Embassy

Az üzletemberek között is vannak “rock sztárok”, akiknek a vállalkozói környezetre való hatásuk gyakran még az üzleti tevékenységüknél is jelentősebb. A Virgin Group alapítója Richard Branson vitathatatlanul ilyen személyiség.

A mára már nemesi rangra emelt angol üzletember gyermekkorában diszlexiával küzdött, saját bevallása szerint mégis ennek köszönheti sikereit. “A diszlexiám már a kezdetektől fogva szerepet játszott a Virgin fejlődésében, és kulcsfontosságú szerepet játszott a sikereinkben. Ez segített abban, hogy nagyban gondolkodjak, de az üzeneteinket egyszerűen fogalmazzuk meg. Az üzleti világ gyakran a számokban veszik el. Bár a részletek, az adatok fontosak, a megálmodás, a megfogalmazás, az innováció képessége az, ami elválasztja a sikerest a sikertelentől” – vallja. pitch_to_rich_tel_aviv_virgin_branson.JPG

Richard Branson nemcsak népszerű könyvein keresztül, hanem mentorként is szívesen megosztja másokkal az üzleti tapasztalatait, amit nagyjából 400 vállalat alapításával szerzett. A Virgin Atlantic London-Tel-Aviv járatának indítása alkalmából nemrégiben Izraelben járt, ahol egy startup eseményen is részt vett.

A Virgin Atlantic’s Pitch to Rich nevű versenyt a Virgin vállalat hirdette meg olyan izraeli kötődésű vállalkozások számára, amelyek szintén osztják „az üzlet egy kaland” filozófiát. A győztes egy londoni utazást és mentori támogatást nyerhetett. A tel-avivi eseményen a startupoknak Richard Branson mellett Gil Shwed-nek, a Checkpoint alapító-vezérigazgatójának, Ofra Straussnak, a Strauss Group elnökének és Avishai Abrahaminak, a Wix társalapító-vezérigazgatójának kellett prezentálni az ötleteket. A short listre öten kerültek fel.

A Hargol Foodtech a rovarfehérje bizniszben szeretne sikereket elérni, hiszen a földön már most is 2,5 milliárd ember táplálkozik rovarokkal. Az EZsave pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozik, például segít abban, hogy kevesebbet fizessünk a közüzemi számláinkért. A Yofix Probiotics vegán és szójamentes pre-és probiotikumokat gyárt. Egyik terméke például a tejmentes joghurt. Az ECOncrete környezetbarát, a terhelésnek mégis jobban ellenálló, főként tengervízben használatos betont fejlesztett ki. A CRO of Venn a városi mindennapokat szeretné élénkebbé tenni a közösségi, a kulturális és az üzleti élet kezdeményezéseinek megismertetésével és az érdeklődők bevonásával.

A tel-avivi Pitch to Rich startup versenyt az ECOncrete nyerte.

Miután meglátogatta a jaffai bolhapiacot az új járat promótálásának céljából, Richard Branson az izraeli üzleti élet több képviselőjével is találkozott. Végül így összegezte izraeli látogatását: „legyen szó akár ételekről, akár tengerpartról, éjszakai életről, kedves emberekről vagy üzletről, Tel-Aviv az a város, amely mindenkinek tud valamit ajánlani!”

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5715295106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása