IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izraeli innovációk, amelyek megváltoztatják az orvostechnológiát

2019. szeptember 16. 15:00 - Israeli Embassy

Manapság a modern kórházak műtőit könnyen össze lehet téveszteni például egy IT vállalat központjával. A számítógépek és tabletek már fel sem tűnnek senkinek, de egy robotkar vagy egy virtuális valósághoz kapcsolódó eszköz azért még mindig feltűnést kelt. Igaz, már nem sokáig.

Izraelben három olyan orvostechnológiai megoldást is kifejlesztettek és bevezettek az elmúlt években, amelyek nemcsak életet mentenek, hanem egy lépéssel közelebb hozzák az orvostudományt a következő áttöréshez a gyógyászatban.

A Mazor Robotics olyan robotokat fejlesztett ki, amelyek gerinc-és agyműtéteket végeznek. A BeyeOnics terméke egy szemüvegszerű sisak, amely a kiterjesztett valóság segítségével számtalan információt biztosít az orvosok számára a különböző műtéti beavatkozások alatt, főleg kritikus helyzetekben. A Zebra Medical platformjai a mesterséges intelligenciát felhasználva kórlapok, röntgenképek és más orvosi dokumentációk adathalmazait elemezve diagnosztizálják a betegségeket.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3015098858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása