IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Az izraeli cégek hozzájárulnak a magyar gazdasági dimenzióváltásához

2019. március 19. 11:50 - Israeli Embassy

Magyarország és Izrael gazdasági, kereskedelmi és befektetési kapcsolatai dinamikusan bővülnek, és az izraeli vállalatokkal folytatott együttműködés nagy segítséget jelent a magyar gazdaság dimenzióváltásához - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Izraelben.

A politikus a Teva gyógyszeripari vállalat, a korábban Nav'nGo-ként ismert NNG informatikai cég, a Tama mezőgazdasági vállalat és a Well Done vegyipari cég vezetőivel találkozott Izraelben.

david_wiernik_and_szijjarto_in_israel.jpg

David Wiernik, az NNG elnöke és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Izraelben

Fotó: KKM/Mitko Sztojcsev

A miniszter kiemelte: az izraeli cégek a legmodernebb technológiai színvonalat és a legújabb megoldásokat képviselik és alkalmazzák. A miniszter rámutatott, hogy az izraeli cégek elégedettek a magyarországi gazdasági környezettel és a kormánnyal folytatott együttműködéssel, kiemelték a szakképzett munkaerő fontosságát és az alacsony adószint jelentette magyar versenyelőnyt.

A miniszter felhívta a figyelmet, hogy Magyarország és Izrael gazdasági, kereskedelmi és befektetési kapcsolatai dinamikusan bővülnek; 200 izraeli vállalat 5500 embert foglalkoztat Magyarországon, a két ország kereskedelmi forgalma tavaly meghaladta az 525 millió dollárt és az elmúlt 10 évben a magyar export soha nem süllyedt 300 millió dollár alá.

"Az Izraellel folytatott együttműködés a magyar gazdaság dimenzióváltásának időszakában egyre növekvő jelentőséget tölt be" - fogalmazott Szijjártó Péter. Magyarország továbbra is fontos szerepet játszik az izraeli vállalatok üzleti stratégiájában, magyarországi jelenlétüket fenntartják, sőt szinte kivétel nélkül bővíteni fogják - tudatta a miniszter.

"Ezzel újabb munkahelyeket hoznak létre, és tovább növelik a magyar gazdaság technológiai színvonalát, és ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország a modern technológiára alapuló új világgazdasági korszak győztesei közé tartozzon" - húzta alá Szijjártó Péter.

(MTI)

Forrás: kormany.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2314700648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása