IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Technológiai központot nyit a BMW Tel-Avivban

2019. február 21. 16:12 - Israeli Embassy

A BMW bejelentette, hogy technológiai központot nyit Tel-Avivban annak érdekében, hogy közelebb kerüljön az izraeli startup világhoz.

“Tel-Aviv a világ egyik leggyorsabban növekvő startup színhelye az egész világon, és ez különösen igaz az olyan fontos területekre, mint az önvezető autók vagy a konnektivitás” – mondta Klaus Fröhlich, a BMW igazgatóságának tagja. “A tel-avivi jelenlétnek köszönhetően gyorsabban fogunk hozzájutni a releváns trendekhez és technológiákhoz, legyenek azok akár startupok, akár egyetemek által kifejlesztve”- tette hozzá.

100111_delek-bmw_stagepresentation_c1_1680x756.jpg

A BMW több izraeli vállalattal is kialakított együttműködést az elmúlt években. A Mobileye-al az önvezető autók kifejlesztésén dolgoznak együtt; befektetett a GPS alapú közösségi közlekedést segítő Moovit-ba (Mobility as a Service - MaaS), és együttműködik a Kfar Saba-i székhelyű, autóipari érzékelőket fejlesztő Innoviz-al is.

A legnagyobb vállalatok közül a Renault, a Nissan, a Daimler, a Volkswagen, a Skoda, a General Motors, a Porsche, a Volvo, a Honda és a SAIC (Sanghai Automotive Industry Corporation) van jelen Izraelben autóipari kutatás-fejlesztési központtal vagy inkubátorral.

A BMW-nek az Egyesült Államokban, Kínában, Japánban és Dél-Koreában van már kutatás-fejlesztés központja, a tel-avivi technológiai egysége pedig 2019 közepén nyílik meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6714641506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása