IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

IoT - A dolgok internetének forradalma

2019. február 26. 16:01 - Israeli Embassy

Tudja a hűtőd, hogy éhes vagy? Az inged tisztában van azzal, hogy fáj a fejed? Beszél hozzád az autód? Furcsán hangoznak ezek a kérdések, a válasz pedig a feltett kérdésekre az, hogy igen. Az „okos” eszközeink ugyanis egy hálózaton keresztül összekapcsolódnak, majd különböző szoftverek és szenzorok segítségével kommunikálnak egymással. Tehát az okosóránk által mért biometrikus adataink alapján a hűtőnk pontosan tudja, hogy mikor vagyunk éhesek.

 

A „dolgok internete” (IoT) egyre nagyobb szerepet tölt be az életünkben. Szakértők szerint 2030-ra várhatóan több mint 125 milliárd IoT vesz majd körül minket.

Az aktuális csúcstechnológia felhasználásán túl a dolgok internete folyamatosan igényli az innovációkat. Ha pedig innováció, akkor Izrael!

Hosszan lehetne sorolni az Izraelben kifejleszett IoT innovációkat, de most csak párat említünk meg. Az AutoTel egy Tel-Avivban működő autómegosztó alkalmazás és szolgáltatás. A Prisma Photonics az utakat és a távvezetékeket teszi „okossá”. A Quickwy egy címke segítségével gyorsfizetést kínál az üzletekben a fogyasztóknak, a kereskedőknek pedig pontos árukészlet nyilvántartást.

A dolgok internete technológia a befektetők számára is fontos terület. Ők az izraeli IoT startupok körében próbálják megtalálni a legjobb fejlesztőket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr5114655695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása