IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izraeli startupok sikere egy nemzetközi turizmus versenyen

2018. december 10. 14:17 - Israeli Embassy

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) startup versenyt hirdetett a Spanyolországban és Dél-Amerikában piacvezető, Globalia nevű turisztikai szolgáltatóval. A 10 vállalatot tartalmazó döntőbe négy izraeli startup jutott be. (A verseny középdöntőjére Budapesten került sor szeptember 27-én.)

A tíz döntős nyereménye, hogy részt vehet a 2019 januárjában, Madridban megrendezésre kerülő FITUR (International Tourism Trade Fair) szakmai kiállításon. A főnyeremény pedig az, hogy a győztes készíthet egy projektet a Globalia-val és leányvállalataival, például az AirEuropa-val, a Be Live-val és a Travelplannel.

world_tourism_day.jpg

Az ENSZ turizmus startup versenyének izraeli döntősei és Zurab Pololikashvili, a World Tourism Organization főtitkára (photo credit: UNWTO/WORLD TOURISM DAY 2018)

Az egyik izraeli startup a 2016-ban alapított Pruvo. Technológiájuk a szállodai szobák árait monitorozza. Hét nyelven elérhető szolgáltatásuk az, hogy jelzik az ügyfeleiknek, ha leesett egy szoba ára, ezzel pedig lehetőséget biztosítanak az újrarendelésre és a spórolásra. Ügyfeleik eddig 1,4 millió dollárral fizettek kevesebbet.

A SeeVoov platformján videókat nézhetünk egy-egy városról, amelyek alapján könnyebben tudunk dönteni a következő úti célunkról. Az utazás részleteit az applikációjukon keresztül tervezhetjük meg.

A Howazit B2B szolgáltatást nyújt 24 országban 2.000 partnerének, köztük piacvezető légitársaságoknak és étteremláncoknak. Platformjuk abban segít, hogy a szolgáltatók azonnal kapcsolatba lépjenek az ügyfeleikkel, ha valamilyen probléma adódik, és közösen megoldják azt.

A Refundit számítása szerint a visszaigényelhető áfa 90 százaléka nem kerül vissza a turistákhoz a bonyolult ügyintézés miatt. Applikációjuk az áfa visszaigénylést könnyíti meg.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4014468786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása