IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Vilmos herceg is érdeklődik az izraeli innovációk iránt

2018. június 28. 13:51 - Israeli Embassy

A brit királyi család első tagjaként hivatalos látogatást tett Izraelben Vilmos herceg. Látogatásnak elsősorban szimbolikus jelentősége van. A cambridge-i herceg három napot töltött Izraelben. Lerótta tiszteletét a Yad Vasem holokauszt-emlékmúzeumban, találkozott Benjmin Netanjahu miniszterelnökkel és Reuven Rivlin államfővel is. Yaffo-n arab és zsidó gyerekekkel focizott. A nagy melegben pedig egy cseresznyés gazozzal koccintott az Eurovíziós Dalfesztivál győztesével, Netta Barzilaival. A Jerusalem Post tudósítása szerint Vilmos herceg a brit nagykövet Ramar Gan-i rezidenciáján találkozott az izraeli innovációs és high-tech ökoszisztéma képviselőivel is.

vilmos_herceg_orcam.jpg

Vilmos herceg a Mobileye vezetőinek másik fejlesztését, az OrCam-et teszteli

Vilmos herceg a startup világ négy termékén keresztül ismerkedett meg az izraeli csúcstechnológiával és azok hatásaival a társadalomra. Az OrCam mesterséges intelligencia segítségével, egy okos kamerán keresztül biztosít látást vakoknak és gyengén látóknak. A ReWalk egy lábakhoz erősített, komputervezérelt, villanymotoros járógép (exoskeleton). Az AlgoBrix-et gyerekek számára fejlesztették ki annak érdekében, hogy megtanulják és szórakoztatóvá tegyék számukra a programozást. A MyndLift termékkel pedig hiperaktív gyerekeket kezelnek terapeuták által vezérelt idegi válaszokkal.

Annak érdekében, hogy még jobban megismerhesse az izraeli technológiai ökoszisztémát, Vilmos herceg a nagysikerű Startra Kész Nemzet című könyv szerzőjével, Saul Singerrel is találkozott.

Vilmos herceg az izraeli innovációt dicséri ebben a videóban.  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8114079623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása