IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

A legnagyobb izraeli cégértékesítések 2017-ben

2018. január 18. 14:24 - Israeli Embassy

Az IVC Research Center legfrissebb adatai szerint jelentősen, 19 százalékkal emelkedett az izraeli cégértékesítések értéke 2017-ben az egy évvel korábbihoz képest. Tőzsdei bevezetés, kivásárlás és egyéb vállalatértékesítési formákban 112 tranzakció történt 23 milliárd dollár értékben – adta hírül a Nocamels.

top_exits_2017.jpg

A legnagyobb deal a jeruzsálemi székhelyű Mobileye eladása volt az Intelnek 15,3 milliárd dollárért. Ezt követi a Neurodern gyógyszercég értékesítése a Mitsubishi Tanabe Pharma-nak több mint 1 milliárd dollártért. Érdemes még megemlíteni, hogy az Argus Cyber Security kibervédelmi startup-ot a Continental német autóipari konszern vásárolta meg 430 millió dollárért.

total_exits_2013_2017.png

A legtöbb tulajdonos váltás az IT és szoftver cégek (30) területén történt. Őket az internetes (24) és kommunikációs (18) vállalatok követik. Az értékesített cégek 42 százalékát amerikai és kanadai vállalatok vették meg. Huszonnyolc százalékban izraeliek között köttetett meg az üzlet. Az európaiak 13 százalékban, a kínaiak pedig 3 százalékban lettek új tulajdonosok izraeli alapítású vállalatokban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9213586195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása