IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Gazdasági hírek, érdekességek Izraelből

2017. november 09. 14:46 - Israeli Embassy

Izraeli autóipari startup-ot vásárolt a német autóipari óriás

A Continental német autóipari konszern megvásárolta az izraeli Argus Cyber Security kibervédelmi startup-ot. A pontos vételár nem ismert, de az izraeli média a cég értékét 400 millió dollárra becsüli.

Egy szoftver kifejlesztésében az Argus korábban már együttműködött a Continental egyik leányvállalatával, az Elektrobit-tel, melynek a cégfelvásárlás után része lett.

argus_continental.png

Az intelligens autók biztonsága érdekében fontos a kibervédelem

Az autókban egyre inkább elterjedő fedélzeti számítógépek és az önvezető autók fejlesztésével párhuzamosan egyre több autógyártó tesz lépéseket a hekkerek által indított digitális támadások megelőzése ellen. A 2013-ban alapított Argus ennek a harcnak az úttörője. 

Tel-Aviv ismét rangos innovációs díjat nyert

Izrael 1996 óta aktív részese az európai kutatás-fejlesztési és innovációs programoknak, 2014 óta pedig társult tagja az Európai Unió kutatási és innovációs programjának a Horizont 2020-nak. Az Európai Bizottság a Horizont 2020 program keretében idén először díjazta az év leginnovatívabb városait az iCapital díjjal.

A leginnovatívabb városnak járó elismerést, 1 millió eurót Párizs kapta a fenntartható innovációs stratégiájáért, amely a Reinventing Paris nevet kapta. Tel-Aviv ezúttal ezüstérmes lett a kiélezett versenyben. A képzeletbeli dobogóra az észt fővárosnak, Tallinnak sikerült még felkerülnie.

tlv_smart_city.jpg

Tel-Aviv a Smart City Urban Lab projekttel pályázott, melynek célja, hogy az innovációk megkönnyítsék a város technikai kihívásait. Az oktatásnak kiemelt szerepe van Tel-Aviv életében. A Smart Education kezdeményezését szintén díjazták az EU képviselői.

A European Capital of Innovation pályázat 2017 márciusában indult. Azok a városok vehettek részt rajta, amelyek legalább 100 ezer lakossal rendelkeznek és 2016. január 1. óta új kezdeményezést vezettek be. A pályázatokban a városoknak be kellett mutatniuk, hogy hogyan vonták be innovatív terveikbe a lakosságot és az elképzelések hogyan illeszkednek a helyi innovációs ökoszisztémába. A terveket független szakértők értékelték, akik vagy az egyetemi szférában vagy pedig az üzleti életben dolgoznak.

NNG navigáció a legjobb felhasználói élményt nyújtó autókban

A Wards Auto összegyűjtötte az év top 10 autóját, amelyek a legjobb felhasználói élményt nyújtják. Ezek közül négyben az izraeli alapítású, budapesti székhelyű NNG navigációi futnak: Dodge Durango SRT, Ford F-150 Raptor, Lincoln Continental, Mazda CX-5.

mazda_cx.jpg

A top 10 lista:

  1. Audi S5 Sportback
  2. BMW 540i
  3. Buick Enclave Avenir
  4. Dodge Durango SRT
  5. Ford F-150 Raptor
  6. Honda Odyssey
  7. Lincoln Continental
  8. Mazda CX-5
  9. Subaru Impreza
  10. Volkswagen Atlas
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9413218163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása