IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izraeli tudósok hozzák vissza a paradicsom régi ízét

2017. március 03. 12:46 - Israeli Embassy

Bizonyára sokan jártunk már úgy, hogy a szupermarketben megtetszett a paradicsom, vettünk is belőle, majd otthon csalódottan szembesültünk azzal, hogy a szép és kívánatos paradicsomnak semmilyen íze sincs.

Erre a problémára kerestek megoldást izraeli tudósok. Kutatók csatlakoztak egy nemzetközi csapathoz, ami azt térképezte fel, hogy különböző paradicsomfajták kémiai összetétele és genetikája hogyan változott meg az elmúlt 50 évben.

tomato_isarel.jpg

A népszerű koktélparadicsom kifejlesztése után Izrael ismét egy ajándékkal kedveskedik a paradicsom rajongóknak

Egy évtizednyi kutatómunka után a globális kutatócsapat beazonosított egy olyan alkotóelemet, amelyik hozzájárul a paradicsom zamatához. Ez az alkotóelem egy gén, aminek az a feladata, hogy erősítse az ízösszetevőket.

A kutatócsoport a Sciencemag.org magazinban mutatta be eredményeit, és azt a módszert, amelynek használatával a paradicsomok visszakaphatják régi ízüket anélkül, hogy feláldoznánk azokat a tulajdonságokat, amelyek attraktívvá vagy hosszú távon szállíthatóvá teszik a paradicsomokat.

A jeruzsálemi Héber Egyetem Mezőgazdasági Kara 398 paradicsomfajta tanulmányozásával járult hozzá a sikerhez.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4712309649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása