IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izraeli startup oktatás-sorozat indul a V4 országokban

2020. június 08. 16:16 - Israeli Embassy

A V4 országokban működő izraeli nagykövetségek kezdeményezésére Startup Nation V4 Virtual Startups Bootcamp” néven előadássorozat indul startupok számára Magyarországon, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban.

nili.jpgA hat előadásból álló sorozat keretében izraeli szakértők és tapasztalt üzletemberek mutatják be a világ egyik legsikeresebb startup ökoszisztémáját, az izraeli startup világ működését és sikerének titkát. Minden workshop másfél órás lesz, és az elméleti alapok mellett fontos szerep jut majd a gyakorlati ismereteknek.

tomer.jpg

Az első online eseményre június 9-én kerül sor. A koncepció-készítésről és a termékbevezetésről lesz szó. Az elkövetkezendő hetekben a csapatépítés, az üzleti terv készítés és a networking fontossága is terítékre kerül. A vállalkozások finanszírozásáról és a tőkebevonásról szóló előadás nemcsak startupok számára lehet érdekes. Egy termék megvásárlásakor vagy szolgáltatás igénybe vételekor egyre többen veszik figyelembe a fenntarthatósági szempontokat. Ennek az üzleti előnyeit is megismerhetjük a workshopok során. A marketing és kommunikációs ismeretek elengedhetetlenek az üzleti sikerhez, így a storytelling mellett ezek is bekerültek a témák közé.
tal.jpg

Az előadássorozat részei keddenként 12:00-13:30 óra között a Zoom-on, a V4 országokban működő izraeli nagykövetségek és partnereik Facebook oldalán lesznek elérhetőek.
nir_reuven.jpg

Magyarországról a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Startup Campus csatlakozott az Izraeli Nagykövetség partnereként a kezdeményezéshez.
hilla.jpg

Egy sikeres startup felépítése hatalmas üzleti kihívás. Sokkal több kell hozzá, mint egy jó ötlet vagy innováció. Alapos ismeretekkel kell rendelkezni a termékről vagy szolgáltatásról, és tisztában kell lenni a vállalkozás menedzsmenttel is. Sőt, ezeken túl is szükség van még valamire. Izraelben a startupok sikerének egyik titka és elengedhetetlen hozzávalója a „chutzpa” is. Biztos vagyok benne, hogy ez is szóba kerül majd a Startup Nation V4 Virtual Startups Bootcamp” workshopjain, amelyet partnereink támogatásával valósítunk meg Magyarországon és a többi V4 országban is” – mondta Yacov Hadas-Handelsman nagykövet.

daniel.jpg

„Izrael ma már többek közt arról híres, hogy egy országnyi startup közösségből áll, ahol sorra születnek nemzetközi szinten is jegyzett innovációk. Épp ezért kiemelten fontosnak tartom, hogy a magyarországi induló vállalkozások lehetőséget kapjanak arra, hogy a világ egyik legdinamikusabban fejlődő tudásalapú gazdaságának sikeres vállalkozóitól tanulhassanak és megismerhessék az izraeli startup ökoszisztéma működési logikáját, értékteremtő képességét és innovatív szemléletmódját” – mondta Sebők Katalin, vállalati innovációs elnökhelyettes; Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány 2015-ben az első külföldi startup delegációját Tel-Avivba, Budapest testvérvárosába szervezte. Azóta már közel 200 hazai startup bemutatkozásához, tapasztalatszerzéséhez járultunk hozzá világszerte. Nagy öröm számunkra, hogy e járványveszélyes időkben Izrael Állam Nagykövetségének partnereként segíthetjük a magyar startupok fejlődését és ezáltal a hazai ökoszisztéma erősödését. S ehhez most még repülőre sem kell ülni, hisz minden az online térben valósul meg.” – mondta Szalai Piroska kuratóriumi elnök; Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány.

„Egy innovatív vállalkozás az ötlet fázistól globális térben kell, hogy gondolkodjon. A nemzetközi piacra lépés komoly kihívás, pontos, célzott felkészülést igényel. Minél több, ehhez hasonló tapasztalatot és tudást biztosító  bilaterális programra van szükség, melynek segítségével erősíthető a hazai cégek növekedése, sikeressége. A Startup Campus-al évek óta valósítunk meg nemzetközi piacra lépést támogató programokat, többek között izraeli partnereinkkel, ezért is csatlakoztunk szakmai partnerként az Izraeli Nagykövetség képzéséhez” – mondta Kovács Zsolt, a Startup Campus vezérigazgatója.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9315754890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása