IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izrael tovább bővíti a biotechnológiai és orvostudományi kutatás-fejlesztési központokat

2018. július 26. 14:52 - Israeli Embassy

Izrael ismét előrelépett azon az úton, amely arra halad, hogy az ország a biotechnológia területén vezető szerepet töltsön be. Három élettudományokkal foglalkozó nagyvállalat is bizalmat szavazott az izraeli ökoszisztémának.

Eli Cohen, gazdasági és ipari miniszter szerint a három multinacionális vállalat kutatás-fejlesztési központjai segítenek majd megerősíteni Izrael pozícióit a biotechnológia és orvostudomány területén. Kiemelkedő tudást igénylő munkahelyeket hoznak létre mérnöki és gyártás területen is, valamint több milliárd dollárral növelik az export teljesítményt. Ez a három vállalat 320 Izraelben is jelenlévő multinacionális céghez fog csatlakozni, amelyeknek köszönhetően Izrael nemzetközi vezető pozíciót tölt be az innováció területén, és amelyek bemutatják, hogy Izrael vonzó célpont globális vállalatok számára.

Aharon Aharon, az Izraeli Innovációs Hatóság vezérigazgatója elmondta, hogy ez a három vállalat jelentősen hozzájárul majd ahhoz, hogy Izrael tovább növekedjen, sőt új irányokat is vegyen a biotechnológia és orvostudomány területein. Ezek a kutatás-fejlesztés központok különleges tudást és tapasztalatot hoznak majd a munkaerőpiacra az izraeli innovációs ökoszisztéma egyik bázisaként.

eli_cohen_and_aharon_aharon.jpg

Eli Cohen és Aharon Aharon

Az izraeli kormányzat egy 120 millió sékeles alapot hozott létre azért, hogy támogassa három biotechnológiai és orvostudományi vállalat kutatás-fejlesztés tevékenységét. A program jelentősen hozzájárul majd a digitális egészségügy megvalósításához, és elősegíti az iparágban komoly szerepet betöltő vállalatok hosszú távú jelenlétét Izraelben. Emellett növeli az országban lévő szellemi tulajdont is, amely jelentős forrása az későbbi adóknak.

A három kiválasztott vállalat:

Change Healthcare: a világ egyik vezető beszállítója a digitális egészségügy területén. Éves bevétele 3,3 milliárd dollár. Termékeit 3300 korházban használják világszerte. Izraelben 100 szakember fejleszt IT megoldásokat kardiológiai használatra.

GE Healthcare: a chicago-i székhelyű vállalat több mint 400 munkavállalót foglalkoztat Izraelben, és főleg képalkotó eszközöket fejleszt.

Medtronic: a világ egyik vezető orvostechnikai eszköz gyártója. Izraelben 800 szakembert alkalmaz Yokneamban, Jeruzsálemben, Herzliyán és Petach Tikvában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1914143545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása