IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

AgriData - Innovatív izraeli és magyar megoldások a mezőgazdasági termelésben

2021. július 09. 10:47 - Israeli Embassy

Online konferenciát szervez az Izraeli Nagykövetség a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Külügyi és Külgazdaság Intézet (KKI) 2021. július 19-én 10:00-12:00 óra között Zoom felületen. 

agridata_blogra.jpg

 AgriData webinárium, 2021. július 19., 10:00-12:00 óra, Zoom

Mivel a föld lakossága egyre növekszik, egyre több élelemre van szükségünk, amelynek előállításához egyre kevesebb vizet tudunk felhasználni. Az okos és környezetbarát mezőgazdasági innovációknak ezért egyre nagyobb szerepük lesz.

Izrael a világ egyik legdinamikusabban fejlődő tudásalapú gazdasága, amit gyakran startup nemzetként emlegetnek. Exportjának többségét az innovatív iparágak adják.

Izrael a vízfelhasználásának jóval több, mint 80 százalékát újrahasznosítja. Különböző és többszörös tisztítást követően a visszaforgatott víz jól használható a mezőgazdaságban. A legismertebb „titok” az a technológia, amely a vizet közvetlenül a gyökerekhez juttatja el. A technológia kezdetben a precíziós öntözést és a kibuclakók mezőgazdasági tapasztalatát ötvözte, de a folyamatos innovációnak köszönhetően már a számítógépvezérlésnek és az adatelemzésnek is komoly szerep jut.

1.jpg

Az izraeli mezőgazdaság sikerének egyik titka a csepegtetéses öntözés 

Fotó: KJ

A földbe telepített mikroszenzorok adatokat juttatnak el a farmerekhez. Az öntözés ideális idejét és mennyiségét lehet meghatározni ezzel a technológiával.

Ezeket a rendszereket megtámogatja a dróntechnológia, az adathalmazok és előrejezés-elemzések alkalmazása a mezőgazdaságban. Az adatok alapján gyorselemzés készül a farmerek számára. Például jelzik, hogy hol lepték el nemkívánatos rovarok a terményt. Így a farmernek lokalizálhatják a fertőzést, és megelőzhetik a probléma elterjedését.

Az „AgriData” konferencián ezen modern rendszerek izraeli alkalmazásába, technikai lehetőségeibe igyekszünk betekintést nyújtani, innovatív magyar jó példák bemutatása mellett.

A konferencia nyelve angol és magyar (szinkrontolmácsolás biztosított), a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz között.

REGISZTRÁCIÓ:

https://miniapp.nak.hu/nak-regisztracio/agridata-innovative-israeli-and-hungarian-solutions-in-agriculture-production/

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6616617188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása