IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Pillantás a mesterséges intelligenciára

2020. november 19. 10:54 - Israeli Embassy

Ha feltennénk azt a kérdést, hogy mi a közös műtrágyában, az önvezető autóban, az internetes keresésben és a repülőtereken használt hőképalkotásban, akkor egyre többen adnának helyes választ, és mondanák, hogy mesterséges intelligencia. Az artificial intelligence (A.I.) már nemcsak a jövő technológiája, szinte minden iparágban jelen van, bárhol találkozhatunk vele a mindennapjaink során.

A mesterséges intelligencia (M.I.) nem gép és nem is ember, annak ellenére, hogy adatokat tárol és dolgoz fel, és képes tanulni, érvelni. Közel van hozzánk, a világát mégis misztérium veszi körül.   

Izraelben, a CIO üzleti portál összesítése szerint, 400 startup foglalkozik mesterséges intelligenciával. Az országban kifejlesztett M.I. technológiák és applikációk a kiberbiztonságtól kezdve az orvosi diagnosztikáig és az üzleti intelligens szoftverekig terjednek.

Az V4 országokban működő Izraeli Nagykövetségek egy közös online rendezvényen szeretnék bevezetni az érdeklődőket a mesterséges intelligencia világába és bemutatni az izraeli technológiákat.

Magyarországról Gyimóthy Tibor, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Szegedi Tudományegyetem Mesterséges Intelligencia Kutatócsoport vezetője vesz részt előadóként.

invitation.png

Az „An Israeli Eye on A.I.” online konferencia november 24-én 10:00 órától kerül megrendezésre. A részvételhez REGISZTRÁCIÓ szükséges. Jelentkezni az alábbi linken lehet:

https://zoom.us/webinar/register/WN_RDwtXIfvSLOOeos4VHljsQ

 

Az Izraeli Nagykövetség partnere a Startup Campus.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2516291008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása