IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Autóbiztonsági együttműködés a Mobileye és az Al Habtoor között

2020. október 05. 14:54 - Israeli Embassy

A jeruzsálemi székhelyű Mobileye és a dubai-i központú Al Habtoor Group (AHG) stratégiai együttműködést írt alá az önvezető járművek és a közlekedési szolgáltatások fejlesztésére vonatkozóan – adta hírül az Intel csoport.

Az izraeli és az emírségekbeli vállalat közötti együttműködést a múlt hónapban aláírt Ábrahám-egyezmény tette lehetővé.  

mobileye-autonomous-driving-7_2.jpg

Fotó: Mobileye

A Mobileye – Al Habtoor együttműködés több területet is magába foglal, például a fejlett vezetéstámogató rendszerek (ADAS) feltérképezését, az önvezető járművekhez kapcsolódó technológiákat és okosváros megoldásokat is. A megállapodás hosszútávú eredményeként a Dubaiban alkalmazott vezető nélküli megoldások alapja a Mobileye AV technológiája lehet. Az izraeli vállalat járművei feltérképezik majd a várost, hogy az adatok alapján elérhetővé váljanak ezek a szolgáltatások.

mobileye-al-habtoor-group.jpg

Khalaf Al Habtoor az Al Habtoor Group alapító elnöke és Prof. Amnon Shashua, a Mobileye elnök-vezérigazgatója

Fotó: Mobileye; Credit: Al Habtoor Group

„Ez a történelmi együttműködés lehetőséget teremt arra, hogy átalakuljanak az Egyesült Arab Emírségekbeli városok az okosváros technológiák fejlesztésével, a legmodernebb technológiák alkalmazásával pedig még tovább fejlődjenek a közlekedési szolgáltatások” – mondta Prof. Amnon Shashua, a Mobileye elnök-vezérigazgatója. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2116228122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása