IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Magyar csapatok a World Hackathon Day-en

2020. június 11. 14:15 - Israeli Embassy

Az Izraeli Nagykövetség és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kezdeményezésére 5 magyar startup vett részt a World Hackathon Day-en. Az izraeli kezdeményezésű „World Hackathon Day” virtuális eseményen fiatal tehetségek közösen keresték a megoldásokat a koronavírus okozta aktuális globális kihívásokra.

A május 29-31. között megrendezésre kerülő online eseményen a Phonic Chat, a Playsic App, a Darts Matek, a Framble és a RoboGaze mérettette meg magát azzal, hogy világszinten is bemutatták ötletüket és fejlesztéseiket a nemzetközi startup közösségnek.   

bvk_world_hackathon_day.jpg

Fotó: BVK 

A Phonic Chat egy online közösségi zenealkotó platform, mely magasszínvonalú, kiemelkedő kulturális hatással bíró nemzetközi projekteknek ad otthont, mint legutóbb az Atr of Vírus.

A Darts Matek egy olyan egyedülálló digitális számolási készség fejlesztő iskolai program, amely lehetőséget biztosít a matematikai alapok játékos módon történő elsajátítására, gyakorlására egy izgalmas sport által.

A Framble a világ első digitális képkerete, amely E-Paper kijelzővel rendelkezik. Ennek köszönhetően 6 hétig képes üzemelni egyetlen akkumulátor-töltéssel.

A RoboGaze egy technológiai startup, melynek célja, hogy a mesterséges intelligenciával támogatott vezető felügyeleti rendszerének segítségével megszűntesse a halálos közúti baleseteket. 

A Playsic App egy interaktív zeneválasztó alkalmazás, amivel új helyeket, zenéket és embereket ismerhetsz meg.

„Köszönjük a tehetséges magyar startuppereknek, hogy az izraeli kezdeményezésű World Hackathon Day keretében csatlakoztak egy globális technológiai közösséghez. Fejlesztéseik fontos megoldásokat adnak napjaink kihívásaira annak érdekében, hogy egy zöldebb, élhetőbb és méltányosabb világban élhessünk” - mondta Yacov Hadas-Handelsman nagykövet.

„A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány a járványveszély idején is mindent megtesz azért, hogy a magyar startupok közül minél többen bekapcsolódhassanak a nemzetközi programokba. Áprilistól több, mint 40 ilyen lehetőséget tudtunk felkínálni. A legjelentősebbek az Izraeli Nagykövetséggel együttműködve szervezett programok voltak. A magyar startupok kiválóan helytállnak, Budapestet az elmúlt öt évben állandó szereplőjévé tudtuk tenni a nemzetközi közösségnek.” – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumának elnöke.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4115804270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása