IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Új, „soft-landing” szolgáltatások Tel-Avivban

2020. március 04. 14:13 - Israeli Embassy

Tel-Aviv virágzó üzleti ökoszisztémájának a nagyvállalatok és a startupok egyaránt fontos részei. A kettő együtt pedig egyedülálló lehetőségeket kínál a vállalkozásoknak.  

A Városháza adatai szerint közel 2.000 startup működik a városban. Ez a legmagasabb szám egy négyzetméterre vetítve az egész világon.  

tel_aviv_soft_landing.jpg

Fotó: Tel-Aviv Városháza Sajtóiroda

A kutatás-fejlesztés központok száma folyamatosan növekszik a városban. Három év alatt 30 százalékkal nőtt a számuk, 2017-ben még „csak” 70 volt, 2020-ban pedig már 107. Az egy főre eső mérnökök száma is Tel-Avivban a legmagasabb. Nem csoda, hogy olyan nagyvállalatok választották már innovációs tevékenységük (egyik) központjának Tel-Aviv-ot, mint a Visa, a Google, a Ford, a Bosch, az AOL, a Salesforce, a PayPal, az SAP, a Coca-Cola, az eBay és az Amazon.

Tel-Aviv a nemrégiben bevezetett, úgynevezett ”soft landing” szolgáltatásokkal is segíti az újonnan érkezőket. Az érdeklődők információt kapnak a helyi üzleti kultúráról, az adózásról, a jogi tudnivalókról, a vízumokról, a letelepedésről, a tömegközlekedésről és olyan praktikus adatokról is, mint az irodai bérlet árak, a fizetések és vállalati juttatások.

Ron Huldai polgármester szerint Tel-Aviv az elmúlt egy évtizedben példátlan fejlődésen ment keresztül. Az izraeli piacot kiszolgáló helyi üzleti központból egy nemzetközi hub lett. A világ minden tájáról vonzza a tehetségeket és azokat a vállalatokat, amelyek a kreatív- és a technológiai iparágakban szeretnének komoly eredményeket elérni. Az infrastrukturális beruházások is azt a célt szolgálják, hogy Tel-Aviv minél vonzóbb legyen a fiatalok számára. Így lett mára a startup nemzet startup városa Tel-Aviv.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr415503384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása