IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

StartJLM, Jeruzsálem startup világának esettanulmánya

2020. január 16. 11:59 - Israeli Embassy

Sokat hallottunk már arról, hogy Tel-Aviv a startup világ egyik globális központja. Az elmúlt évtizedben azonban Jeruzsálem is jelentős előrelépést tett a technológiai iparág és innováció területén, és mára már az izraeli startup ökoszisztéma meghatározó szereplőjévé vált.

A StartJLM az Izraeli Külügyminisztérium és a Jeruzsálemi Fejlesztési Ügynökség közös projektje. Célja, hogy összehozza az innovátorokat és a döntéshozókat a világ minden tájáról, és Jeruzsálemet esettanulmányként használva közösen tanuljanak a vállalkozási és innovációs ökoszisztémáról.

A program decemberben került megrendezésre. A résztvevők egy hét alatt fedezték fel Jeruzsálem startup és innovációs tevékenységét. Tanulmányozták a döntéshozók szerepét az innovációs ökoszisztéma létrehozásában, az iparágak és egyetemek közötti együttműködések formáit, a helyi közösségek szerepét és erősségének felhasználását egy kezdeményezés elindításakor. A részvevők a helyi üzleti élet és a kormányzat azon képviselőivel találkoznak, akiknek jelentős szerepük volt abban, hogy Jeruzsálem a csúcstechnológiai iparág prosperáló és izgalmas központja lett.

Izrael fővárosából indult a világsiker felé például az önvezető autók kifejlesztésén dolgozó Mobileye, a vakok- és gyengén látóknak segítséget nyújtó „szemüveg”, az OrCam, és a startupok finanszírozására fókuszáló OurCrowd.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1615412516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása