IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Hogyan járulnak hozzá a multinacionális vállalatok az izraeli gazdasághoz?

2019. december 02. 15:13 - Israeli Embassy

Apple, Microsoft, Intel, HP, Oracle, Facebook, eBay, GM, Philips, Huawei – a teljesség igénye nélkül, néhány multinacionális vállalat, amely komoly üzleti tevékenységet folytat Izraelben.

Az elmúlt években jelentősen emelkedett a multinacionális vállalatok jelenléte Izraelben, és a fejlődés folyamatos. 2015-ben még 11,3 milliárd dollár érkezett az országba ezektől a vállaltoktól, 2018-ban pedig már 21,8 milliárd. A befektetett összegek 55 százaléka kutatás-fejlesztési célokat szolgál, ami a legmagasabb arány az OECD országok között.

Az Izraelben jelen lévő multinacionális vállalatok központjának 41.6 százaléka észak-amerikai, 39.5 százaléka európai, 10.2 százaléka latin-amerikai, 6.2 százaléka ázsiai. 2.5 százalék pedig a világ más tájáról érkezett Izraelbe.

További részletek a videóban:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2115334832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása