IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izrael elutasítja az Európai Unió Bíróságának döntését

2019. november 14. 15:59 - Israeli Embassy

Izrael határozottan elutasítja az Európai Unió Bírósásának döntését, és a gyakran „címkézésként” hivatkozott rendeletet politikai eszköznek tartja egy Izrael ellenes kampány részeként. A döntés teljes egészében azt szolgálja, hogy kiragadjon egy esetet és kettős mércét alkalmazzon Izraellen szemben. Világszerte jelenleg több mint 200 területi vita van, az Európai Unió Bírósága mégis csak ebben az esteben hozta azt a döntést, hogy a címkén fel kell tüntetni a származási helyet.

Ez a döntés csökkenti a békekötés esélyét és szembemegy az EU álláspontjával. A Palesztin Hatóság kezére játszik, amely folyamatosan elutasítja a közvetlen tárgyalást Izraellel, és radikális Izrael-ellenes csoportokat bátorít arra, hogy hirdessenek bojkottot Izrael ellen és tagadják a létezéshez való jogát.

Yisrael Katz külügyminiszter szerint az Európai Unió Bíróságának döntése elfogadhatatlan morális és elvi szempontból is. Izrael mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megakadályozza ennek a súlyosan hibás irányelvnek a végrehajtását, amely szembemegy Európa álláspontjával, amely az, hogy a konfliktust közvetlen és feltétel nélküli tárgyalásokkal lehet előre vinni, nem pedig bírósági döntésekkel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9315306180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása