IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Újabb izraeli-magyar járműipari együttműködés

2019. október 28. 12:02 - Israeli Embassy

WeVid néven magyar-izraeli járműipari vegyesvállalat megalakítását jelentették be Tel-Avivban – adta hírül az MTI.

A helyi gazdasági és közlekedési szakemberek előtt bemutatott új magyar-izraeli vegyesvállalat, a WeVid vezető nélküli autóbuszokhoz fejleszt az utasok és az irányító központ közötti interaktív kommunikációs rendszert. A szükséges kutatási-fejlesztési környezetet a Zalaegerszeg melletti ZalaZone járműipari tesztpálya fogja biztosítani a WeVid számára. A magyar és az izraeli vállalt együtt pályázott a Magyar-Izrael Kutatás-Fejlesztési Alap  3+3 millió euróra emelt, mindkét ország által támogatott forrásaira.

autonomous_driving.png

Illusztráció: Pxhere

Daniel Zucker, az izraeli miniszterelnöki hivatal innovatív közlekedési megoldásainak koordinátora emlékeztetett, hogy a magyar-izraeli járműipari együttműködés 3 évvel ezelőtt kezdődött, és gratulált az első jelentős eredményhez, a vegyesvállalat létrejöttéhez.

A cégbemutatón Benkő Levente, Magyarország izraeli nagykövete elmondta, hogy Magyarországon jelen van negyvenhárom a világ száz legnagyobb gépjárműipari beszállítójából, és egyre nő a gyártás mellett a szektor kutatási- fejlesztési kapacitása is.

A WeVid bemutatása előzetes része volt  az immár hetedik alkalommal, a Fuel Choices and Smart Mobility Initiative által megrendezésre kerülő Smart Mobility Summitnak, Izrael vezető gépjárműipari csúcstalálkozójának. Magyarország idén már harmadszor delegált előadót a rangos nemzetközi eseményre: idén Simon Péter, a zalai tesztpálya kereskedelmi és üzletfejlesztési  vezetője személyében.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1415268318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása