IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izraeli csúcstechnológia a 700 éves monacói hercegi palotában

2019. szeptember 18. 14:21 - Israeli Embassy

A világ egyik legkisebb országának uralkodója, II. Albert monacói herceg jól ismert a környezetvédelem iránti elkötelezettségéről. ENSZ és szakmai fórumokon is képviseli a globális felmelegedés elleni küzdelem ügyét. Sarkköri expedíciók tagjaként elérte az Északi- és a Déli-sarkot is, ahol a globális felmelegedés okozta veszélyekre hívta fel a figyelmet. Országát a legmodernebb fenntarthatósági elvek alapján irányítja. Saját alapítványát, a Prince Albert II of Monaco Foundationt (FAP2) is a fenntartható fejlődés támogatására hozta létre.

monte_carlo.jpg

Monte Carlo, kikötő

Fotó: Peakpx

A Tel-Avivi Egyetem (TAU) és II. Albert monacói herceg alapítványa évek óta együttműködik különböző környezetvédelmi kutatások kapcsán. Főleg innovatív megoldásokra fókuszálnak, és olyan technológiák kifejlesztésén dolgoznak, amelyek megvédik a szennyezést okozó hatásoktól a levegőt, a talajt és az óceánokat – írta a Hello Monaco.

albert_monacoi_herceg_es_prof_ariel_porat_a_tau_elnoke.jpgII. Albert Monacói herceg és Prof. Ariel Porat, a TAU elnöke

Fotó: ©Gouvernement Princier – Tel Aviv University

Szeptember elején, a Monacóban megrendezett „The Frenkel Initiative Symposium on Combatting Pollution” környezetvédelmi konferencián több izraeli kutató és környezetvédelmi technológiát fejlesztő vállalat is részt vett. Az eseményen II. Albert herceg együttműködési megállapodást írt alá a Tel-Avivi Egyetem vezetőivel, és kinyilvánították hosszútávú együttműködési szándékukat.

A konferenciát követően II. Albert izraeli üzletemberekkel együtt jelentette be, hogy a 700 éves monacói hercegi palotában üzembe helyeznek egy Watergen készüléket, amely levegőből készít ivóvizet. A Watergent 2009-ben alapították Rishon Lezionban.

monaco-watergen.jpg

A Watergen GEN-350 készülék a levegőből akár 900 liter ivóvizet is képes előállítani naponta

Fotó: Courtesy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3115119636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása