IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izraeli telefonos applikáció az élelmiszerpazarlás ellen

2019. szeptember 06. 12:42 - Israeli Embassy

Az ENSZ adatai szerint 821 millió, azaz minden kilencedik ember éhezik a világon, és 1 600 000 000 tonna ételt dobunk ki éves szinten. Ennek a felfoghatatlan mennyiségnek a 80 százaléka még ehető lenne. Magyarországon a NÉBIH adatai szerint kétmillió tonna élelmiszer végzi a kukában. Izraelben 2,5 millió tonna étel került fölöslegesen kidobásra az izraeli élelmiszerbank a Leket tájékoztatása szerint. Ennek 50 százalékát lehetne még elfogyasztani. A háztartások is sok élelmiszertől szabadulnak meg, a legtöbbet mégis az éttermek és a szupermarketek dobják ki. Az izraeli SpareEat erre a problémára talált megoldást.

spareeat_2.jpg

Fejlesztői egy applikációt készítettek, amely a tel-avivi éttermeket, szupermarketeket és kávézókat köti össze azokkal, akik szívesen vásárolnának azokból az ételekből, amelyek egyébként kidobásra kerülnének – írja a NoCamels. Az ételek természetesen sokkal olcsóbbak így, mint teljes áron, a kedvezmény akár 50 százalék is lehet.

Az applikáció augusztusban indult, és 10 nap alatt négyszázan töltötték le. Első körben tizenhat üzleti partner csatlakozott a SpareEat-hez, de a fejlesztők szerint rövid időn belül újabb partnerek is részt vesznek majd a projektben. A rövid távú cél az, hogy a fogyasztók 60 étterem és élelmiszerbolt kínálatából tudjanak választani.

spareeat.jpg

Az applikációt turisták is letölthetik iOS és Android platformra, így ők is kedvező áron fogyaszthatnak finomabbnál finomabb izraeli ételeket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8515045356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása