IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Rekordösszegű izraeli befektetés Ipar 4.0 megoldásokba

2019. augusztus 08. 16:13 - Israeli Embassy

Az izraeli Start-Up Nation Central legfrissebb jelentése szerint a globális Ipar 4.0 szektor 90 milliárd dollárt tett ki 2018-ban. A területen paradigmaváltás is megfigyelhető, mert a gyártás a „messzi és olcsóból” elmozdul a „helyi és okos” felé - adta hírül a portfolio.hu a Forbes cikkére hivatkozva.

israel_industry_4_0.jpg

Több mint 200 startup foglalkozik Ipar 4.0 megoldásokkal Izraelben

Illusztráció: Start-Up Nation Central

Izraelben 90 befektetési vállalat (amiből 27 külföldi) 230 startupot finanszíroz, amely „Ipar 4.0” megoldásokkal foglalkozik. Ez 365 millió dollár befektetést jelentett 2018-ban. Emellett 23 fejlesztési központ, 8 startup akcelerátor vagy inkubátor és 11 innovációs központ is erősíti a helyi ökoszisztémát. Az állam 100 millió dollárral támogatja a startupokat. A rekord összegű befektetésnek köszönhetően Izrael a harmadik legaktívabb szereplő lett a startup világban az Egyesült Államok és Kína után.

Ipar 4.0 megoldásnak számít többek között a 3D nyomtatás, a robotika, a mesterséges intelligencia, a kiterjesztett valóság, az IoT és a felhőalapú IT megoldások. Izrael a 3D nyomtatás területén kifejezetten erős, ezt a technológiát többek közt az elektromos vezetők gyártásában, a műholdak és drónok gyártásában, illetve a szenzorok, antennák gyártásában is használják – írja a portfolio.hu.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6515001186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása