IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izraeli startup sikerek New Yorkban

2019. július 04. 14:16 - Israeli Embassy

Az izraeli technológiai vállalatok sikerének egyik kulcsa, hogy globális piacra terveznek. Vannak, amelyek Ázsia felé indulnak, mások az amerikai piacot szeretnék elsőként meghódítani. Az elmúlt években egyre többen választják New Yorkot, amely mára már komoly versenytársa San Francisco környékének.

A kétoldalú gazdasági kapcsolatokat erősítő New York – Izrael Üzleti Szövetség legfrissebb jelentése szerint az izraeli alapítású vállalatok jelentős szerepet játszanak New York állam gazdaságában. A chutzpa nyomot hagy a Nagy Almán.

wework_coworking_vancouver.jpg

Az izraeli alapítású, New York-i székhelyű WeWork co-working irodája Vancouverben

Fotó: Flickr

2016-ban a New York államban kihelyezett kockázati tőke 20 százaléka izraeli alapítású vállalatokhoz ment. Az állam GDP-jének 2,02 százalékát izraeli alapítású vállalatok termelték. Közvetlenül 24.850, közvetetten pedig 27.502 munkahelyet teremtettek az izraeli vállalatok. 2018-ban a bevételük 18.6 milliárd dollár volt, amely 33.8 milliárd dollár értéket jelentett a helyi gazdaságban. 506 izraeli alapítású vállalat otthona New York, amelyek között öt unikornis, azaz 1 milliárd dollár fölötti értékű, profitábilis startup található.

A Compass egy ingatlanfejlesztéshez köthető technológiai startup. A Payoneer egy digitális fizetés platformot kifejlesztő pénzügyi szolgáltató. A Lemonade biztosításokkal foglalkozó tech vállalat. A Taboola egy szoftver, amely biztosítja, hogy a felhasználók megtalálják az őket leginkább érdeklő tartalmakat, például hírek vagy videó formájában. A WeWork pedig közösségi irodákat üzemeltet a világ minden táján.

Az izraeli alapítású vállalatok többsége jelenleg az ingatlanfejlesztés, a pénzügyi szolgáltatások, a divat és a marketing területén tevékenykednek. A jövőben pedig a mesterséges intelligencia (AI), a drónok fejlesztése, a kiberbiztonság, az élettudományok, a megújuló energiák és a mezőgazdaság területén várható növekedés.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9014925868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása