IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

A magyar – izraeli diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 30. évfordulója

2019. június 17. 11:36 - Israeli Embassy

Magyarország 1948 májusában elismerte a megalakuló Izrael Államot, a két ország ezután követi szintű, teljes diplomáciai kapcsolatokat létesített.

30_eves_diplomaciai_kapcsolatok_belyeg.jpg

Izrael és Magyarország stratégiai szövetségesek, kölcsönösen számíthatnak egymás támogatására a nemzetközi- és a gazdasági együttműködés terén is

1967.június 12-én – a Varsói Szerződés döntése értelmében – a magyar kormány kénytelen volt megszakítani a diplomáciai kapcsolatokat Izraellel. A változás 1989. szeptember 17-én következett be. Magyarország és Izrael megállapodott az érdekképviseletek felállításáról, amelyek 1988. március 14-én Budapesten és Tel-Avivben is megnyíltak. A nagyköveti szintű diplomáciai viszony 1989. szeptember 18-án állt helyre.

2019-ben a diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 30. évfordulóját ünnepeljük. Az évek során Magyarország és Izrael baráti és stratégiai szövetségesi kapcsolatot épített ki egymással.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7114898170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása