IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Melyik vállalatnál a legjobb dolgozni Izraelben?

2019. május 20. 14:57 - Israeli Embassy

A CofaceBdi, Izrael egyik legnagyobb üzleti tanácsadó vállalata 15 éve készít 100-as listát arról, hogy mely vállalatoknál a legjobb dolgozni Izraelben. Kétezer munkavállalót kérdeztek meg. Az eredmények – az előző évekhez hasonlóan – azt mutatják, hogy a jó munkahelyi kapcsolatok és az általános munkahelyi feltételek fontosabbak a fizetésnél.

A 2019-es listát az Intel vezeti. Tavaly a harmadik volt. A Google-t szorította le a dobogó legfelső fokáról a második helyre. Őket a Microsoft követi, amely egy helyet lépett előre. A legjobban szereplő, nem multinacionális vállalat az Israel Electric Corporation, amely a negyedik helyen végzett és a második helyről esett vissza. Őket főleg bankok, biztosítók (Direct Insurance (6), Bank Hapoalim (9)) és hadi- és biztoságtechnikával foglalkozó vállalatok követik (Israel Aerospace Industries (8), Elbit Systems (11), Rafael (12)).

intel_haifa.png

Az Intel központja Haifán (Fotó: Wikimedia)

Meglepetés a jól ismert és népszerű technológiai vállalatok viszonylag szerény teljesítménye. A már említett Google-t és Intelt leszámítva ők az erős középmezőnyben végeztek. A Szilícium-völgy sztárjainak többsége gyengébb eredményt ért el 2018-hoz képest. A Facebook a 16. helyen végzett, míg korábban a 12. volt. Az Apple hét helyet csúszott vissza a 29. helyig. Az Amazon ennél is nagyobbat lépett vissza, a 14. helyről a 32-re. Az IBM többé-kevésbé tartotta a pozícióját a 34. helyezéssel, ami egy évvel korábban a 27. volt. A PayPal viszont sokat javított, az 54. helyről a 35-re ugrott.

A 100-as listán szereplő vállalatok 42 százaléka a high-tech iparágban tevékenykedik, 18 százalék pedig a pénzügyi szektorban. Kilenc százalék képviseli a szolgáltatások piacát, a többiek az ipar, az építőipar, az infrastruktúra-fejlesztés, a kereskedelem, a gyógyszeripar és közszolgálat területén tevékenykednek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1214838608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása