IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izrael, a kreativitás bölcsője

2019. április 24. 12:17 - Israeli Embassy

Pár évvel ezelőtt még csendesen azt mondtuk, hogy felgyorsult a világ körülöttünk. Manapság már szó nélkül tartjuk vele az iramot. Egy gombnyomással elintézünk mindent, és rohanunk tovább. Már nem emlékszünk arra, hogy milyen érzés volt először felhívni valakit az interneten keresztül. Észre sem vesszük, hogy a számítógépünket tűzfalak és vírusirtó szoftverek védik. Nem is olyan régen még a rádió hírei alapján próbáltuk elkerülni a közlekedési dugókat, most pedig már természetes, hogy egy applikáció segítségével pillanatok alatt kiválasztjuk a leggyorsabb lehetőséget az úti célunkhoz. Az autónk előre figyelmeztet, ha ütközés közeli szituációba keveredtünk. A „Van töltőd?” kérdés az irodai hétköznapok része, és alig várjuk azt a technológiát, amely több napos töltöttséget biztosít az okos eszközeink számára folyamatos használat mellett is. Egy időben tele volt pendriveval a táskánk, amelyek már felesleges kacatok lettek az otthonainkban.

A technikai fejlődés elkerülhetetlen. De éljünk bármilyen korban, mindig vannak, akik a kíváncsiságuk, a tehetségük, a kreativitásuk, a képzelőerejük, a kitartásuk és egy-egy bukás utáni felállásuk eredményeként valami újdonságot alkotnak. Jutalmuk - jó esetben - a piaci siker és a társadalmi elismerés. Az innováció valódi győztese az emberiség, kevésbé fennkölten fogalmazva mi magunk, marketing nyelven pedig a fogysztói társadalom.

Izrael az innováció folyamatát kiterjedt intézményrendszerrel támogatja. Az izraeliek élnek az állam által nyújtott lehetőségekkel, de mindenekelőtt jól használják a saját erősségeiket a siker érdekében. Így járulnak hozzá egy élhetőbb világ megteremtéséhez. Ezt ünnepeltük április 21-én, a Kreativitás és Innováció Világnapján.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9814783780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása