IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Az izraeli Sheba Egészségügyi Központ a világ 10 legjobb kórháza között

2019. március 27. 11:52 - Israeli Embassy

Az amerikai Newsweek magazin rangsorolta a világ 10 legjobb kórházát, melyek között egy izraeli is helyet kapott.

sheba_medical_center.jpg

Fotó: Sheba Medical Center

A tizedik helyen végzett a Sheba Egészségügyi Központ, vagy ahogy sokan ismerik, a Tel HaShomer Hospital, a Tel-Avivtól nem messze lévő Ramat Ganban. A kórház azért kapta az elismerést, mert az orvostudományok terén és a biotechnológiai innovációkban is vezető szerepet tölt be nemcsak a Közel-Keleten, hanem világszerte is. A Sheba Egészségügyi Központ a legjelentősebb nemzetközi partnerekkel működik együtt az orvostudományi innovációkban, a különböző kórházakban alkalmazott rendszerek és a biotechnológia területén is. Az izraeli klinikai kutatások 25 százaléka történik az intézményben, mely a Tel-Avivi Egyetem egyik oktatókórházaként is működik.

sheba_logo_70_en_228x104.png

A Sheba Egészségügyi Központot 1948-ban alapították, és ez volt Izrael első katonai kórháza. 1953-ban lett civil kórház, melyet Dr. Chaim Sheba-ról, az intézmény első igazgatójáról neveztek el. Napjainkban 120 osztály működik a kórházban, több mint 1.700 betegággyal. Az intézményben 1.400 orvos, 2.600 nővér és 3.300 egészségügyi szakember dolgozik. Évente egymillió pácienst lát el, melyből 200 ezer sürgősségi beavatkozás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9014719271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása