IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Magyarország külgazdasági képviseletet nyitott Jeruzsálemben

2019. március 20. 10:53 - Israeli Embassy

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök jelenlétében nyílt meg a magyar külgazdasági képviseletet Jeruzsálemben 2019. március 19-én. A képviselet az Izraelben lévő Magyar Nagykövetség részeként fog működni.

netanjahu_szijjarto.jpg

Benjamin Netanjahu miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Fotó: GPO/Amos Ben-Gershom

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen elmondta, hogy rendkívül nagy és gyors változások mennek végbe a világpolitikában és a világgazdaságban. Ezek a változások nagy hatással vannak a kis, nyitott gazdaságú országokra, mint amilyen Magyarország. A magyar gazdaság új dimenzióba lép, amelyben az innovációra kerül a hangsúly. Az izraeli cégek pedig a legmodernebb technológiákat fejlesztik és használják. Így a magyar gazdaság, valamint vállalatok érdeke, hogy az izraeli cégekkel minél szorosabban együttműködjenek. Ezért döntött Magyarország úgy, hogy külgazdasági képviseletet nyit Jeruzsálemben, és személyes jelenléttel is segíti a kapcsolatépítést. A miniszter kiemelte: többről van szó, mint két ország pragmatikus gazdasági együttműködéséről, Magyarország és Izrael között valódi barátság van.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök a megnyitón elmondta, hogy a magyar kereskedelmi képviselet évtizedek óta az első európai diplomáciai képviselet, amelyet Jeruzsálemben nyitottak meg. A képviselet kereskedelmi és diplomáciai szempontból egyaránt fontos, és egy lépés afelé, hogy Európa látásmódja megváltozzon Jeruzsálemről.

Izrael és Magyarország kapcsolata és barátsága soha nem volt olyan erős, mint most, ahogyan a kereskedelmi kapcsolatok sem voltak olyan szorosak, mint jelenleg. A két ország a gazdaság mellett több területen is hatékonyan együttműködik. Az izraeli kormányfő megköszönte, hogy Magyarország kiáll Izrael mellett a nemzetközi fórumokon, valamint határozottan fellép az antiszemitizmus ellen.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6414702854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása