IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Mellanox - Nvidia: újabb rekordösszegű cégértékesítés Izraelben

2019. március 12. 11:53 - Israeli Embassy

A világ egyik vezető chipgyártója, az amerikai Nvidia 6,8 milliárd dollárért megvásárolta az izraeli Mellanox Technologies-t – írja a Reuters.

nvidia.jpg

Az Izraelben komoly üzleti jelenléttel rendelkező Intel is pályázott a New Yorki Értéktőzsdén jegyzett Mellanox Technologies-ra, ám végül a rivális Nvidia járt sikerrel. Az üzlet a Nvidia eddigi legnagyobb akvizíciója, és 125 dolláros részvényárfolyamon történt. Ez 14 százalékos prémiumot jelent a Mellanox legutolsó tőzsdezáráskor elért árfolyamához képest.

A Mellanox szerverekhez készít processzorokat. A Navidia bevonása lehetővé teszi, hogy mindkét vállalat megerősítse pozícióját az adatközpontok és a szuperszámítógépek piacán, a mesterséges intelligencia (AI) területén, a Navidia pedig csökkentse függőségét a videójáték gyártóktól.

mellanox_technologies_png.jpg

A Nvidia – Mellanox vállalatfelvásárlási tranzakció várhatóan 2019 végén kerül lezárásra. Addig számos jogi kérdést kell majd tisztázni, például a Mellanox piaci jelenlétét Kínában. A vállalat jelentős üzletfele ugyanis a két kínai tech óriás, az Alibaba és a Baidu.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7114684308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása