IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Nők az izraeli társadalomban

2019. március 07. 14:59 - Israeli Embassy

Mint bárhol a világon, Izraelben is sokfélék a nők. Egy dologban azonban hasonlítanak egymásra. Nagyon erősek, dolgozzanak az élet bármely területén. Az üzleti életben, a diplomáciában és az államigazgatásban is egyre több a nő Izraelben. A bírók között különösen sok a nő, a Legfelsőbb Bíróság elnöke is nő.

 

Izraelben jelentős szerepe van a nőknek az üzleti életben. (Erről itt írtunk korábban.) Az izraeli-arab Ola Baker Salameh például Izrael legnagyobb biogyógyszergyárát, a Sebana Medical-t vezeti. Munkájával nem a világot akarja megváltani, hanem a saját környezetét szeretné megváltoztatni.

Az izraeli egyetemi hallgatók több mint fele nő. A tudományos életben pedig számos felfedezés fűződik a nőkhöz.women_in_academia.jpg

Az izraeli munkavállalók 8 százaléka dolgozik a high-tech szektorban. 36 százalékuk nő. (Ez az arány Európában 2 – 32 százalék.) A nők a startup világban is hallatják a hangjukat. A startup ökoszisztéma kialakításában is fontos szerepe volt egy nőnek, Orna Berrynek.

A WMN egy olyan kezdeményezés, amely arra ösztönzi az izraeli nőket, hogy legyenek ők is startupperek. A 3D nyomtatásban például már világraszóló sikereket értek el az izraeli női startupperek. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr8814675492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása