IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

A leginspirálóbb nők Izraelben

2019. március 07. 15:21 - Israeli Embassy

A Nemzetközi Nőnap alkalmából az Israel21c.org híroldal összegyűjtötte Izrael leginspirálóbb nőit, akik az élet különböző területein úttörők. Ebből szemezgettünk.

Golda Meir

golda_meir.jpg

Izrael Állam egyik alapítóját és negyedik miniszterelnökét sokan Izrael Vaslady-jének is nevezik. Ben Gurion miniszterelnök így beszélt róla: „Golda az egyetlen igazi férfi a kormányomban.”

Dorit Beinisch

dorit_beinisch.jpg

Az izraeli Legfelsőbb Bíróság első női elnöke. Sohasem félt harcolni az igazságért és az emberi jogokért.

Naomi Shemer

naomi_shemer.jpg

Költő, dal-és zeneszerző, énekes. A leghíresebb izraeli zenei mesterművek, például a Jeruzsálem Aranya, fűződnek a nevéhez.

Ada Yonath

ada_yonath.jpg

Biokémikus professzor, az első izraeli nő, aki Nobel-díjat nyert 2009-ben. Szerinte elérni a csúcsot fantasztikus, de az odavezető út is kalandos.

Lucy Aharish

lucy_aharish.jpg

Izraeli-arab újságíró és tévés. Az együttélés és a tolerancia népszerűsítéséért dolgozik.

Gal Gadot

gal_gadot.jpg

Egy Wonder Woman Hollywoodból. Pontosabban egy Csodanő és izraeli szépségkirálynő Petah Tikvából.

Ruth Dayan

ruth_dayan.jpg

A Maskit divatház alapítója és közösségi aktivista. Úgy segített másokon, hogy munkát és megélhetést biztosított olyanoknak, akik a társadalom perifériájára szorultak.

Orna Berry

orna_berry.jpg

Az izraeli startup világ kiemelkedő szereplője. Sikeresen vezette saját startup vállalatát, majd Izrael első főtudósa lett. Tőle tanultuk, hogy „a kényelmetlenség a feltalálás anyja.” Küldetésének érezte, hogy minél több arab nő legyen az izraeli tudományos életben, és mág mindig szószólója a nők szerepének az ipari kutatásokban.

Adina Bar-Shalom

adina_bar-shalom.jpg

Az első ultra-orthodox főiskola alapítója. Sokat tett azért, hogy a ne legyen diszkrimináció a nők ellen az ultra-orthodox közösségében. Tevékenységéért Izrael Díjat kapott 2014-ben.

Raya Strauss Ben-Dror

raya_strauss_ben-dror.jpg

A szülei által alapított élelmiszeripari Strauss vállalatot őt tette igazán naggyá. Már akkor odafigyelt a társadalmi felelősségvállalásra, amikor más vállalatok még nem foglalkoztak vele. Nyugdíjba vonulását követően főállású közösségi aktivista lett, a művészet, a kultúra és az egészségmegőrzés támogatója.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr2414675528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása