IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Sniffphone, a díjnyertes orvosdiagnosztikai innováció Izraelből

2018. december 14. 11:44 - Israeli Embassy

Mindig is féltél a tűtől? Ha igen, akkor Izraelnek van egy jó híre a számodra!

A Technion egyik izraeli-arab professzora, Hossam Haick nemrégiben vette át az Európai Unió innovációs díját az egyik fejlesztéséért. Terméke, a Sniffphone egy „elektromos orr”, amely levegővételből készít diagnózist. A Sniffphone 86-93 százalékos pontossággal képes diagnosztizálni olyan betegségeket is, mint például a rák, a Parkinson kór és a krónikus vesebetegségek. Mindezt jóval a tünetek megjelenése előtt.

sniffphone-na-nose-technion.jpg

A Sniffphone úgy működik, hogy nanodetektorok továbbítják a páciens légzéséből kinyert információkat egy algoritmus számára, amely azonosítja a betegséget és diagnózist készít a beteg és az orvos számára.

sniffphone_2.jpg

Ez az izraeli innováció egy olyan technológiát teremtett, amely kevésbé fájdalmas és egészségesebb jövőt biztosít valamennyiünk számára.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4414482554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása