IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

A 7 legnépszerűbb edzésforma Izraelben

2018. október 31. 11:30 - Israeli Embassy

Szinte nincs olyan nap, hogy ne hallanánk valamilyen új diétáról vagy mozgásformáról. Az egészséges életmód egyre fontosabb lett a világ minden táján. Izraelben sincs ez másképp. A WHO legfrissebb adatai szerint Izraelben a várható élettartam átlagosan 82,3 év. A férfiak esetében 80,3 év, a nők esetében pedig 84,2 év. Globálisan az a 14. legmagasabb.

Az izraeliek szeretnek sportolni. Tel-Avivban a tengerparton hosszú kilométereken át tanúi lehetünk annak, ahogy a szerencsések naphosszat matkotoznak vagy éppen szörföznek. A többség persze Izraelben is csak munka után tud sportolni, így a legnépszerűbb sporttevékenységek is ezt tükrözik. Nézzük, melyek ezek!

tlv_beach.jpg

#1 Kerékpározás

Egy bicikli nemcsak környezetkímélő jármű, hanem kellemes és egészséges sporteszköz is. Tel-Avivban turistaként is választhatjuk ezt a mozgásformát, ha bérelünk egy Tel-O-Fun kerékpárt.  

#2 Jóga

Az izraelieknek különleges kapcsolata van Indiával. Sokan látogatnak oda a katonaságot követően, hogy életreszóló élményeket szerezzenek. Akár egy spirituális útnak köszönhetően, akárcsak a sportolás kedvéért, de gyakran találkozhatunk izraeliekkel, akik jógagyakorlatok keretében köszöntik a napsütést.

#3 Kickbox

A harcművészeteknek ez az egyik legdinamikusabb formája. Nem csoda, hogy kedvelik az izraeliek, akik különösen jók az önvédelmi sportokban.

#4 Pilates

Ebben a tevékenységben megtalálhatóak a keleti és a nyugati mozgásformák egyaránt. Gyakorlásában nagy szerepet kapnak a gerincerősítő gyakorlatok, amelyek különösen fontosan az ülőmunkát végzők esetén. Bizonyára sok high-tech vállalat munkatársa választja kikapcsolódásként a pilatest Izraelben.

#5 Úszás

Vajon létezik kellemesebb felfrissülés a melegben és a napsütésben, mint az úszás? Sok izraeli szerint nincs ilyen.

#6 Fitness

Zumba, TRX, CrossFit. Az izraelieknek bármelyik jöhet. A lényeg, hogy jól formálja az alakot.

#7 Sétálás és jogging

Melyek azok a mozgásformák, amelyeket a nap 24 órájában végezhetünk, erősíti az állóképességünket és pénztárcabarát? Hát a sétálás és a jogging. Szinte érthetetlen, hogy miért végeztek csupán a 7. helyen Izraelben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr3214335887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása