IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Külföldiként is jó Izraelben élni

2018. október 25. 12:37 - Israeli Embassy

Az Expat-Insider-2018 a világ legnagyobb és legátfogóbb kutatása arról, hogy milyen az élet külföldiként egy adott országban. Az idei, immár ötödik kutatásukban 18,135 külföldön élőt kérdeztek meg. Ők 178 országot képviselnek, akik 187 országban élnek. A kutatók az első 68 országot rangsorolták az összefoglalójukban.

Izrael a korábbi évekhez képest a legjobb eredményét érte el. Összesítése a legnagyobb előrelépést mutatja a felmérésben. 

Hatvannyolc ország közül Izrael a 22. helyen végzett, ami egyéni rekord, tavaly még csak a 44. volt. A legnagyobb előrelépés az életminőség területén történt. Jelenleg Izrael a 10. ország, ahol a legmagasabb az életminőség, 2017-ben még csak a 31. volt.

haifa_downtown.jpg

Izraelben kiemelkedően magas az életminőség

Izrael különösen jól teljesít a mindennapi egészség és jólét (health & well-being) területén, ahol negyedik helyezést ért el. Az innováció és high-tech egyik globális központjaként nem meglepő, hogy a digitális hozzáférés (digital life) területén a 6. helyen áll. A válaszadók 94 százaléka mondta, hogy könnyű mobiltelefonhoz jutni, 91 százalék szerint elérhető a gyors internet, az online elérhető szolgáltatások, például a közösségi média hozzáférés pedig 95 százalékos lefedettségű. A kikapcsolódási lehetőségek (leisure options) területén szintén előkelő Izrael eredménye, az országok között a 9. legjobb.

A külföldi munkavállalást (Working Abroad Index) is vizsgálták a kutatók. A megkérdezettek 62 százaléka elégedett a munkaóráinak számával Izraelben. A karrier lehetőségek (career prospects & satisfaction) témakörben is hatalmas ugrás történt az előző évhez képest. Izrael a 43. helyről a 19. helyre javította eredményét egy év alatt. A külföldi munkavállalóknak csak 14 százaléka elégedetlen a munkájával. (Tavaly ez az érték 21 százalék volt.)

A letelepedést vizsgálva (Ease of Settling in Index) Izrael az egyik legnagyobb nyertes világszerte. A külföldiek 64 százaléka mondta, hogy akkor is könnyű Izraelben élni, ha nem beszélik a helyi nyelvet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr7714321481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása