IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Az izraeli gazdaság erősebb, mint valaha

2018. október 12. 11:11 - Israeli Embassy

Az elmúlt hetekben több hitelminősítő is pozitívan értékelte az izraeli gazdaság kilátásait.

A Standard & Poor’s (S&P) AA- ra javította Izrael hitelminősítését, és stabilnak jellemzi az ország gazdaságát. A felminősítéssel Izrael lett az egyetlen fejlett ország, amelynek a hitelminősítése egyszer sem romlott az elmúlt 30 évben.

Egy másik hitelminősítő, a Moody's szerint Izrael azon néhány fejlett gazdaság közé tartozik, amelynek GDP-arányos államadósság-rátája jelenleg alacsonyabb a globális pénzügyi válság előtt mért szintnél. Azzal számolnak, hogy az izraeli államháztartási hiány a GDP-érték 3 százalékán vagy ez alatt lesz a következő időszakban is.

tlv_skyline.jpg

Tel Aviv. Fotó: Bloomberg

Izrael gazdasági sikere több pilléren nyugszik:

  • Az OECD országok közül Izrael gazdasága növekedett a második leggyorsabban az elmúlt egy évtizedben. GDP-je 4,5 százalékkal nőtt 2017-ben.
  • Izraelben több mint 350 kutatás-fejlesztés központ működik. A legnagyobb technológiai vállalatok, például a Google, az Apple, a Facebook, az Amazon, az IBM és az Intel is helyi szakemberekkel dolgozik.
  • 2017-ben 112 izraeli vállalatot értékesítettek 23 milliárd dollár értékben.
  • A munkanélküliség rekord alacsony szinten van. 2018 márciusában 3,6 százalékot mértek, ami a legalacsonyabbak között van az OECD országokban.
  • A második legtöbb NASDAQ-on jegyzett vállalat izraeli.

A számok magukért beszélnek… Az izraeli gazdaság erősebb, mint valaha. Video

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr9614297353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása