IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Öt izraeli startup is középdöntős az ENSZ első turizmus versenyén

2018. szeptember 27. 16:03 - Israeli Embassy

Az ENSZ a turizmus világnapja (szeptember 27.) alkalmából idén először hirdetett startup versenyt. A megmérettetés középdöntőjébe 20 high-tech vállalkozás került, amelyek közül öten izraeliek.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) tavaly júniusban hirdetett versenyt a Spanyolországban és Dél-Amerikában piacvezető, Globalia nevű turisztikai szolgáltatóval. A nemzetközi turisztikai startup versenyre több mint 1.000 cég jelentkezett, 132 országból. Öt izraeli technológiai startup is megmérettette magát. Valamennyien tagjai az izraeli turisztikai startupokat tömörítő Israel Travel Tech Startups (ITTS) szövetségnek. A középdöntőre a mai Budapesten kerül sor.

tel_aviv_beach.jpg

Tel-Aviv tengerpartja a jövő turistájának is nagyszerű élmény lesz

Az egyik izraeli startup a 2016-ban alapított Pruvo. Technológiájuk a szállodai szobák árait monitorozza. Hét nyelven elérhető szolgáltatásuk az, hogy jelzik az ügyfeleiknek, ha leesett egy szoba ára, ezzel pedig lehetőséget biztosítanak az újrarendelésre és a spórolásra. Ügyfeleik eddig 1,4 millió dollárral fizettek kevesebbet.

A SeeVoov platformján videókat nézhetünk egy-egy városról, amelyek alapján könnyebben tudunk dönteni a következő úti célunkról. Az utazás részleteit az applikációjukon keresztül tervezhetjük meg.

A Howazit B2B szolgáltatást nyújt 24 országban 2.000 partnerének, köztük piacvezető légitársaságoknak és étteremláncoknak. Platformjuk abban segít, hogy a szolgáltatók azonnal kapcsolatba lépjenek az ügyfeleikkel, ha valamilyen probléma adódik, és közösen megoldják azt.

A Refundit számítása szerint a visszaigényelhető áfa 90 százaléka nem kerül vissza a turistákhoz a bonyolult ügyintézés miatt. Applikációjuk az áfa visszaigénylést könnyíti meg.

A Wishtrip a közösségi médiához hasonlóan információkat oszt meg egy-egy utazásról, útvonalról, turista látványosságról. A felhasználók a közzétett információkból és mások tapasztalataiból tervezhetik meg a következő utazásukat.

A technológiának köszönhetően a jövő turistája valószínűleg már nem fog útikönyvekkel és térképekkel várost nézni, de az applikációkon keresztül érkező információk ugyanolyan hasznosak és érdekesek lesznek, mint offline társaik, ha élvezni szeretnék az utazást.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr4714267413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása