IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Hírek, érdekességek

2018. szeptember 06. 12:49 - Israeli Embassy

Agráregyezetés

Yossi Amrani nagykövetet a hivatalában fogadta Nagy István agrárminiszter. Megbeszélésükön a két ország közötti mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások és piaci lehetőségeiről tárgyaltak. Megegyeztek arról, hogy a magyar és izraeli szakterületek együttműködésében kiaknázatlan lehetőségek vannak, és mivel jó a munkakapcsolat a két ország kutatási intézményei között, a technológiatranszferre és szakértőcserékre érdemes hangsúlyt helyezni.  yossi_amrani_with_istvan_nagy_minister.jpg

Yossi Amrani nagykövet és Nagy István agrárminiszter (Fotó: Pelsőczy Csaba/AM, kormany.hu)

 

Jelentős üzleti tranzakciók 

Január óta több mint 16.5 milliárd dollár értékben került sor vállalatértékesítésre Izraelben. A több mint 60 tranzakció közül érdemes számba venni a legnagyobbakat.

  • SodaStream: a PepsiCo Inc. 3,2 milliárd dollárért vásárolja meg az otthoni szódagépeket gyártó izraeli SodaStream International céget. Az akvizícióra már mindkét vállalat igazgatótanácsa rábólintott, ám a tranzakcióról még szavazniuk kell a SodaStream részvényeseinek. Az ügyletet az illetékes hatóságoknak is jóvá kell még hagyniuk.sodastream.jpg
  • Orbotech: az innovatív ipari berendezéseket gyártó vállalatot a folyamat- és termelésirányító rendszerekkel foglalkozó kaliforniai székhelyű Kla-Tencor vásárolta meg 3,4 milliárd dollárért.
  • Frutarom Natural: az illatok és ízek előállításával foglalkozó izraeli vállalatot az International Flavors & Fragrances vásárolta meg 7.1 milliárd dollártért.

 

Eilatba is repül a Wizz Air novembertől

Új, izgalmas szabadidős járatot indít Budapestről Eilatba a Wizz Air november 9-től. Az Eilatba látogatók élvezhetik a város gyönyörű strandjait, a csodálatos korallzátonyok látványát, a pezsgő éjszakai életet és a környék lenyűgöző sivatagi tájait. eilat_1.jpg

A Wizz Air második izraeli útvonala 2018. november 9-én indul. A szezonális járat hetente kétszer, hétfőn és pénteken közlekedik majd, így a menetrendje tökéletes akár egy napsütéses hétvégi kiruccanáshoz, de hosszabb tengerparti nyaraláshoz is.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr1314225837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása