IZRAELI GAZDASÁG

Hírek, érdekességek az izraeli gazdaságról

Izrael innovációs együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a visegrádi országokkal

2018. június 19. 09:41 - Israeli Embassy

Izrael és a visegrádi országok (Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország) képviselői az innováció területén folytatott képzési együttműködésről szóló megállapodást írtak alá Jeruzsálemben.

Az izraeli külügyminisztérium képviselője elmondta, hogy „elégedettséggel tölt el minket, hogy a visegrádi és izraeli vezetők 2017 júliusi budapesti találkozóját követően - amelyen az innováció területén történő együttműködés támogatásáról született döntés - rövid időn belül sikerült az elképzelést gyakorlati cselekvési tervre váltani. Úgy véljük, hogy az innováció területe elengedhetetlen ahhoz, hogy a „növekedés motorjait” a jövőbe mutatóan biztosítsa az országok számára. A visegrádi országokkal aláírt együttműködés lehetővé fogja tenni a szinergiát, amely növekedést fog eredményezni, különösen olyan területeken, ahol Izrael relatív előnyökkel rendelkezik. Ilyen például az autóipar.” Izrael nagyra értékeli a visegrádi országok Izraelbe vetett bizalmát az ország relatív előnyeiről és jelentős eredményeinek elismeréséről.

israel_v4_innovation_mou.jpg

Innovációs együttműködési szándéknyilatkozat aláírási ünnepségén Magyarországot Magyar Levente képviselte. A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a magyar-izraeli kétoldalú kapcsolatok szorosabbra fűzéséről is tárgyalt. Hangsúlyozta, hogy a politikai kapcsolatok fejlődése nyomán megérett a helyzet arra, hogy ne csak konfliktusmentes és rendezett legyen a két ország viszonya, hanem előremutató, konkrét számokban mérhető, szorosabb gazdasági és más területeket felölelő partneri kapcsolatot is fejlesszenek.

A hétfőn aláírt együttműködési szándéknyilatkozat alapján a kooperáció minden olyan területre kiterjeszthető lesz, amelyben kölcsönös érdeket látnak a felek. Ilyen például az agrárinnováció. Ezért a magyar delegáció ellátogatott a Vulkani kutatóintézetbe.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://israelieconomyinhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr6214057602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása